Дієтологи вважають квасолю одним із десяти найкорисніших продуктів: у ній містяться практично всі речовини, які необхідні для нормальної життєдіяльності людини.
Але при тому у багатьох існує упередженість проти цього продукту. Чому? Справді, квасоля може принести не тільки користь, а й шкоду, і це пов’язано з кулінарною обробкою.
Шкідливі речовини, які містяться в сирому насінні, серйозно заважають роботі травного тракту, ушкоджують слизову оболонку шлунка, іноді навіть викликають отруєння.
Щоб приготовлені вами страви з квасолі не завдали шкоди організму, їх необхідно готувати дотримуючись деяких правил.
Головний секрет варіння квасолі – вона повинна бути повністю готовою, без вологості, адже недоварені бобові важко перетравлюються.
Готова квасоля має бути м’якою, але не розвареною в пюре. Якщо сумніваєтеся, спробуйте розчавити зерно ложкою: якщо воно легко мнеться – квасоля готова.
Читайте також:
Видимість до 200 метрів і плюсова температура. Спокійний для пішоходів, але небезпечний для водії день.
14 листопада активність сонця залишиться у небезпечній зоні. Лікарі радять метеочутливим людям берегти серце і…
Осіння прохолода й закриті вікна створюють ідеальні умови для появи плісняви. І якщо швидко грибок…
Орхідея - одна з тих рослин, які неможливо сплутати ні з чим. Її вишукана форма,…
Як уникнути конфлікту з сусідами через паркування у дворі? Українцям нагадали, де не можна залишати…
Коли військовий після поранення або психологічної травми не може з’явитися на військово-лікарську комісію (ВЛК), родичі…