Дієтологи вважають квасолю одним із десяти найкорисніших продуктів: у ній містяться практично всі речовини, які необхідні для нормальної життєдіяльності людини.
Але при тому у багатьох існує упередженість проти цього продукту. Чому? Справді, квасоля може принести не тільки користь, а й шкоду, і це пов’язано з кулінарною обробкою.
Шкідливі речовини, які містяться в сирому насінні, серйозно заважають роботі травного тракту, ушкоджують слизову оболонку шлунка, іноді навіть викликають отруєння.
Щоб приготовлені вами страви з квасолі не завдали шкоди організму, їх необхідно готувати дотримуючись деяких правил.
Головний секрет варіння квасолі – вона повинна бути повністю готовою, без вологості, адже недоварені бобові важко перетравлюються.
Готова квасоля має бути м’якою, але не розвареною в пюре. Якщо сумніваєтеся, спробуйте розчавити зерно ложкою: якщо воно легко мнеться – квасоля готова.
Читайте також:
11 травня у центральних, західних, місцями, північних областях України очікуються дощі.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
У старшому віці головний біль може бути не просто втомою чи зміною погоди. Часто це…
З 30 червня банк анулює частину платіжних карток. Щоб зберегти доступ до пенсії, клієнтам радять…
МВС України готує реформу процедури складання практичного іспиту: довші перерви між спробами, жорсткіша відеофіксація та…
Якщо шукаєте ідею для смачного обіду — не проходьте повз! Соковиті курячі гомілки в сметанному…