Дієтологи вважають квасолю одним із десяти найкорисніших продуктів: у ній містяться практично всі речовини, які необхідні для нормальної життєдіяльності людини.
Але при тому у багатьох існує упередженість проти цього продукту. Чому? Справді, квасоля може принести не тільки користь, а й шкоду, і це пов’язано з кулінарною обробкою.
Шкідливі речовини, які містяться в сирому насінні, серйозно заважають роботі травного тракту, ушкоджують слизову оболонку шлунка, іноді навіть викликають отруєння.
Щоб приготовлені вами страви з квасолі не завдали шкоди організму, їх необхідно готувати дотримуючись деяких правил.
Головний секрет варіння квасолі – вона повинна бути повністю готовою, без вологості, адже недоварені бобові важко перетравлюються.
Готова квасоля має бути м’якою, але не розвареною в пюре. Якщо сумніваєтеся, спробуйте розчавити зерно ложкою: якщо воно легко мнеться – квасоля готова.
Читайте також:
В Україні жінки пенсійного віку можуть розраховувати на додаткову державну підтримку. Розповідаємо, кому і скільки…
Для вдалих робіт в саду та на городі потрібно стежити за фазами Місяця. Розповідаємо, коли…
Легкий рецепт без ваг і складних підрахунків: щоб приготувати найсмачніший італійський пиріг, потрібно просто відміряти…
Найважливіше перед початком опалювального сезону — перевірити у якому стані договора, борги, лічильники. Що ще…
Пенсіонери, старші 65 років, можуть розраховувати на додаткові виплати у жовтні. Які суми отримають українці.
В Україні зростає кількість випадків блокування пенсійних карток. Чому пенсіонери залишаються без грошей і що…