Дієтологи вважають квасолю одним із десяти найкорисніших продуктів: у ній містяться практично всі речовини, які необхідні для нормальної життєдіяльності людини.
Але при тому у багатьох існує упередженість проти цього продукту. Чому? Справді, квасоля може принести не тільки користь, а й шкоду, і це пов’язано з кулінарною обробкою.
Шкідливі речовини, які містяться в сирому насінні, серйозно заважають роботі травного тракту, ушкоджують слизову оболонку шлунка, іноді навіть викликають отруєння.
Щоб приготовлені вами страви з квасолі не завдали шкоди організму, їх необхідно готувати дотримуючись деяких правил.
Головний секрет варіння квасолі – вона повинна бути повністю готовою, без вологості, адже недоварені бобові важко перетравлюються.
Готова квасоля має бути м’якою, але не розвареною в пюре. Якщо сумніваєтеся, спробуйте розчавити зерно ложкою: якщо воно легко мнеться – квасоля готова.
Читайте також:
Для кого програма грошової допомоги від президента все ще не завершена. Хто отримає гроші.
Сьогодні, 26 березня, у всіх областях України помітно потепліло, хоча подекуди можливі дощі. Але після…
Вчені зробили прогнози магнітних бур на квітень 2025 року. До чого готуватися метеозалежним.
Червоний Хрест видає по 40 тисяч гривень грошової допомоги. Як отримати виплати.
Пенсійний експерт попереджає про можливе зменшення пенсій. Що може принести черговий перерахунок пенсійних виплат.
Представники обласної влади розповіли подробиці нічних ударів Росії по мирних населених пунктах. У Генштабі ЗСУ…