Дієтологи вважають квасолю одним із десяти найкорисніших продуктів: у ній містяться практично всі речовини, які необхідні для нормальної життєдіяльності людини.
Але при тому у багатьох існує упередженість проти цього продукту. Чому? Справді, квасоля може принести не тільки користь, а й шкоду, і це пов’язано з кулінарною обробкою.
Шкідливі речовини, які містяться в сирому насінні, серйозно заважають роботі травного тракту, ушкоджують слизову оболонку шлунка, іноді навіть викликають отруєння.
Щоб приготовлені вами страви з квасолі не завдали шкоди організму, їх необхідно готувати дотримуючись деяких правил.
Головний секрет варіння квасолі – вона повинна бути повністю готовою, без вологості, адже недоварені бобові важко перетравлюються.
Готова квасоля має бути м’якою, але не розвареною в пюре. Якщо сумніваєтеся, спробуйте розчавити зерно ложкою: якщо воно легко мнеться – квасоля готова.
Читайте також:
Багато пенсіонерів навіть не підозрюють, що у певних випадках їм доведеться повернути частину вже отриманої…
Благодійні організації продовжують підтримувати українців. Благодійна організація «Відповідальні громадяни» оголосила про відкриття нового проєкту підтримки.…
Ліміти на зняття готівки в банкоматах існують з кількох причин — і вони стосуються не…
Дігтярне мило – одне з найвідоміших натуральних засобів для догляду за шкірою, волоссям і навіть…
Українські пенсіонери часто запитують: чи надаватимуть їм додаткові виплати, якщо вони досягли певного віку чи…
На самопочуття також впливає і погода: мігрені, некомфорт для гіпер- та гіпотоніків може викликати і…