Однак дуже важливо вміти правильно заварювати чай, отримати максимальну користь та задоволення від благородного напою. Не дарма на батьківщині чаю є цілі чайні церемонії, що передують вживанню напою. Це своєрідний філософський підхід до чайної трапези.
У сучасному житті, з його швидкостями та темпами у нас часом не залишається часу на дотримання ритуалу, але знати про правила заварювання чаю корисно всім.
Щоб чай вийшов ароматним та насиченим, заварюйте його правильно.
Використовуйте свіжу фільтровану або бутильовану воду. Вода з-під крана може містити домішки, що впливають на смак чаю.
Для чорного чаю оптимальна температура становить 95-100°C, а зеленого – 80-85°C. Перегрів може призвести до гіркоти, особливо у випадку із зеленим чаєм.
Перед заварюванням промийте чайник або чашку гарячою водою. Це допоможе підтримувати стабільну температуру заварювання та дозволить чаю краще розкрити свій аромат.
Після прогрівання посуду насипте в нього чайне листя і дайте йому трохи постояти. Це дозволяє «розбудити» аромат і уникнути «температурного шоку» при заливанні гарячою водою.
Для чорного чаю рекомендується настоювання 3-5 хвилин, зеленого – 2-3 хвилини. Перезаварювання може призвести до появи гіркоти.
Читайте також:
Баклажани по-грузинськи – це яскрава, пряна та дуже ароматна закуска, яка стане справжньою окрасою зимового…
Українець, який має 31 рік страхового стажу, зможе оформити пенсію у 63 роки. Розрахувати приблизний…
Про нововведення заявили у Мінсоцполітики, де зараз розробляють підзаконні акти для надання особливого статусу, пільг…
Якщо ви не хочете переплачувати за газ, то варто слідкувати за станом газового обладнання і…
Громадяни України віком від 60 до 70 років тепер можуть добровільно приєднатися до лав Збройних…
Деякі громадяни отримають фінансову підтримку від міжнародних партнерів. Кожна родина, яка відповідатиме критеріям відбору зможе…