Однак дуже важливо вміти правильно заварювати чай, отримати максимальну користь та задоволення від благородного напою. Не дарма на батьківщині чаю є цілі чайні церемонії, що передують вживанню напою. Це своєрідний філософський підхід до чайної трапези.
У сучасному житті, з його швидкостями та темпами у нас часом не залишається часу на дотримання ритуалу, але знати про правила заварювання чаю корисно всім.
Щоб чай вийшов ароматним та насиченим, заварюйте його правильно.
Використовуйте свіжу фільтровану або бутильовану воду. Вода з-під крана може містити домішки, що впливають на смак чаю.
Для чорного чаю оптимальна температура становить 95-100°C, а зеленого – 80-85°C. Перегрів може призвести до гіркоти, особливо у випадку із зеленим чаєм.
Перед заварюванням промийте чайник або чашку гарячою водою. Це допоможе підтримувати стабільну температуру заварювання та дозволить чаю краще розкрити свій аромат.
Після прогрівання посуду насипте в нього чайне листя і дайте йому трохи постояти. Це дозволяє «розбудити» аромат і уникнути «температурного шоку» при заливанні гарячою водою.
Для чорного чаю рекомендується настоювання 3-5 хвилин, зеленого – 2-3 хвилини. Перезаварювання може призвести до появи гіркоти.
Читайте також:
Нацбанк оголосив про черговий етап модернізації готівкового обігу. З обороту поступово підуть старі купюри та…
Лише один мобільний оператор минулого місяця наростив абонентську базу. Розповідаємо, хто став головним бенефіціаром серпня.
Мінцифра пояснила походження файлів з конфіденційними даними. Чи дійсно персональні дані мільйонів українців в небезпеці?
Тюльпани потребують особливого догляду. Правильне викопування, зберігання та посадка цибулин допоможуть зберегти сортові ознаки і…
Не потрібні ні духовка, ні складні інгредієнти – цей рецепт доводить: щоб приготувати смачний десерт,…
Прожитковий мінімум і пенсії зростуть. Які цифри закладені у держбюджеті на наступний рік?