Однак дуже важливо вміти правильно заварювати чай, отримати максимальну користь та задоволення від благородного напою. Не дарма на батьківщині чаю є цілі чайні церемонії, що передують вживанню напою. Це своєрідний філософський підхід до чайної трапези.
У сучасному житті, з його швидкостями та темпами у нас часом не залишається часу на дотримання ритуалу, але знати про правила заварювання чаю корисно всім.
Щоб чай вийшов ароматним та насиченим, заварюйте його правильно.
Використовуйте свіжу фільтровану або бутильовану воду. Вода з-під крана може містити домішки, що впливають на смак чаю.
Для чорного чаю оптимальна температура становить 95-100°C, а зеленого – 80-85°C. Перегрів може призвести до гіркоти, особливо у випадку із зеленим чаєм.
Перед заварюванням промийте чайник або чашку гарячою водою. Це допоможе підтримувати стабільну температуру заварювання та дозволить чаю краще розкрити свій аромат.
Після прогрівання посуду насипте в нього чайне листя і дайте йому трохи постояти. Це дозволяє «розбудити» аромат і уникнути «температурного шоку» при заливанні гарячою водою.
Для чорного чаю рекомендується настоювання 3-5 хвилин, зеленого – 2-3 хвилини. Перезаварювання може призвести до появи гіркоти.
Читайте також:
Якщо ви заздалегідь знатимете, коли на землю обрушиться магнітна буря, то це дасть вам можливість…
Попри скорочення надвисоких пенсій, народні депутати досі отримують суми, які значно перевищують пенсійні виплати середньостатистичних…
Ви можете платити за зв’язок значно менше – оператори пропонують пільгові тарифи для пенсіонерів. Розповідаємо,…
Замість щорічного перерахунку — лише умовна «індексація». Уряд пропонує новий підхід до підвищення пенсій частини…
Важко уявити наш день без чашки ароматного чаю, але медики застерігають про небезпеку. Як не…
Навіть якщо кущі огірків здаються виснаженими, це ще не кінець сезону. Є одна хитрість, яка…