Як надати страві більш насиченого смаку?
Рослинні олії
Додавання ароматних олій, таких як арахісова, кунжутна або гарбузова, збагатить смак страв.
- Арахісова олія ідеальна для картоплі, запечених овочів, супів, дерунів і маринадів для м’яса.
- Кунжутна олія чудово доповнює салати і страви східної кухні.
- Гарбузова олія добре поєднується з овочевими рагу та крем-супами.
Гірчиця
Гірчиця додає легкої гостроти та незвичайного присмаку. Вона підходить не тільки для холодцю, а й для м’ясних і рибних стейків. Гірчицю додають навіть у борщ, вона робить його смак більш насиченим.
Трави
Сушені або свіжі трави, такі як тархун, базилік, чебрець і розмарин, можуть перетворити смак багатьох страв.
- Тархун ідеальний для маринадів (курка, свинина), вінегретів і свіжих овочевих салатів.
- Базилік часто додають у салати з сиром і помідорами, а також у супи для посилення аромату.
- Чебрець добре підходить для запікання курки і свинини, тушкованих овочів і бульйонів.
- Розмарин чудово поєднується з яловичиною, свининою, смаженою або запеченою картоплею і навіть із випічкою.
Читайте також: