Журавлина – один із найпопулярніших засобів народної медицини, яке застосовується цілителями віками. Ягода також має відмінні смакові якості і широко використовується в їжу.
Щоб зберегти вітаміни в журавлині, використовуйте один із трьох перевірених способів.
1. Заморожування. Переберіть, промийте та обсушіть ягоди. Розфасуйте їх по пакетах і приберіть у морозилку. Головне — щоб ягоди були сухими, інакше вони змерзнуть.
2. У воді. Насипте чисті ягоди журавлини в банку і залийте охолодженою кип’яченою водою. Закрийте кришкою і приберіть у холодне місце. Так ягоди збережуться приблизно рік.
3. З цукром. Розімніть журавлину і змішайте з цукром (на 300 г ягід – 450 г цукру). Розкладіть у банки, присипте зверху цукром, закрийте кришкою та зберігайте у холодильнику.
Ми також розповідали:
Частина українців має можливість зекономити на оплаті газу завдяки спеціальній знижці. Як її отримати?
Українське законодавство гарантує УБД достроковий вихід на пенсію та мінімальні виплати, що не можуть бути…
Частина українців має право тимчасово не сплачувати за окремі житлово-комунальні послуги. Як скористатися можливістю?
У Червоному Хресті зробили важливе повідомлення щодо поширеної в мережі інформації про нібито нову грошову…
Різкий біль у попереку, який не дає знайти зручного положення, нудота, холодний піт і паніка…
Простий розчин з трьох компонентів і трохи пари допоможуть швидко позбутися навіть застарілих бризок усередині…