Журавлина – один із найпопулярніших засобів народної медицини, яке застосовується цілителями віками. Ягода також має відмінні смакові якості і широко використовується в їжу.
Щоб зберегти вітаміни в журавлині, використовуйте один із трьох перевірених способів.
1. Заморожування. Переберіть, промийте та обсушіть ягоди. Розфасуйте їх по пакетах і приберіть у морозилку. Головне — щоб ягоди були сухими, інакше вони змерзнуть.
2. У воді. Насипте чисті ягоди журавлини в банку і залийте охолодженою кип’яченою водою. Закрийте кришкою і приберіть у холодне місце. Так ягоди збережуться приблизно рік.
3. З цукром. Розімніть журавлину і змішайте з цукром (на 300 г ягід – 450 г цукру). Розкладіть у банки, присипте зверху цукром, закрийте кришкою та зберігайте у холодильнику.
Ми також розповідали:
У його книгах оживають русалки, відьми та чорні коти, а поряд — солдати, окупанти та…
Мільйони за кордоном і невідомо скільки в окупації. Фахівець назвала актуальні демографічні цифри на кінець…
Які свята відзначаємо у листопаді? Цей місяць поєднує важливі духовні, державні та професійні дати —…
Якщо ви втратили документи про право власності, не поспішайте панікувати. Мін'юст роз'яснив, як швидко та…
Куряче м'ясо в Україні буде дорожчати. Експерти пояснили чому і наскільки.
Сусіди посадили дерева вздовж паркану, і тепер гілки заважають. Що робити, якщо домовитись не вдається?…