Журавлина – один із найпопулярніших засобів народної медицини, яке застосовується цілителями віками. Ягода також має відмінні смакові якості і широко використовується в їжу.
Щоб зберегти вітаміни в журавлині, використовуйте один із трьох перевірених способів.
1. Заморожування. Переберіть, промийте та обсушіть ягоди. Розфасуйте їх по пакетах і приберіть у морозилку. Головне — щоб ягоди були сухими, інакше вони змерзнуть.
2. У воді. Насипте чисті ягоди журавлини в банку і залийте охолодженою кип’яченою водою. Закрийте кришкою і приберіть у холодне місце. Так ягоди збережуться приблизно рік.
3. З цукром. Розімніть журавлину і змішайте з цукром (на 300 г ягід – 450 г цукру). Розкладіть у банки, присипте зверху цукром, закрийте кришкою та зберігайте у холодильнику.
Ми також розповідали:
Ви теж починаєте ранок з бутерброда й кави? А нутриціологи наголошують, що краще обрати інші…
Бажаєте купити натуральний мед, а не солодкий фальсифікат? Розповідаємо головний спосіб, як відрізнити справжній продукт:…
Працівники, яким встановлено інвалідність, мають право на більшу тривалість щорічної основної відпустки. Важливо знати, коли…
Яка буде синоптична ситуація в країні 30 липня? На сході очікується суха спекотна погода, а…
Більшість сучасних людей активно користуються навушниками, щоб слухати музику чи подкасти, дивитися кіно, грати в…
Магнітні бурі можуть впливати на здоров'я людей, тому попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори…