Середа, 8 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГосподарська скарбничка: чим наточити ножиці, що затупилися

Господарська скарбничка: чим наточити ножиці, що затупилися

Этот материал также доступен на русском языке
Хороші ножиці зазвичай служать довго, але все ж таки з часом і вони, як і ножі, втрачають гостроту, через що починають погано різати.

Перед тим як гострити ножиці, їхні леза потрібно очистити від забруднень.

Заточування невеликих ножиць

Для заточування невеликих ножиць згодяться фольга, наждачний папір або голка. Процес дуже простий: потрібно багато разів різати фольгу або наждачний папір. Голку, звісно, розрізати не вдасться, але ріжучі рухи по ній також будуть корисними.

Ножиці більшого розміру

Для ножиць більшого розміру можна також використовувати скляну пляшку. Вдавайте, ніби намагаєтеся її розрізати. Тим самим лезо ножиць буде заточуватися.

Заточування великих ножиць

Для великих ножиць можна скористатися заточувальним бруском. Головне, контролювати кут нахилу при заточуванні, щоб не пошкодити ріжуче полотно.

Заточений інструмент продезінфікуйте – можна скористатися змоченим у антисептику ватним диском.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: щоб ножиці служили довше, регулярно очищайте їх від бруду. Особливо це актуально для кухонних ножиць. Змащуйте рухомий механізм спеціальним мастилом раз на півроку.

Читайте інші наші поради:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні