Щоб приготувати розсипчасту перловку, ретельно промийте крупу до прозорості, щоб видалити зайвий крохмаль. При варінні використовуйте пропорцію 1:3 (на склянку крупи беріть 3 склянки води).
Якщо у вас є час, замочіть перловку на 2-3 години або на ніч, тоді вона приготується швидше і краще провариться.
Варіть замочену крупу близько 40 хвилин, незамочену – близько години. Соліть на початку або середині варіння. Після приготування дайте каші настоятися під кришкою 10 хвилин.
Не викидайте рослини, що залишилися після приготування настою або чаю. Використовуйте їх для компресів.
Слегка влажные травы заверните в льняную ткань и приложите к больному месту. Сверху — целлофан или клеенку, а затем все оберните шерстяным одеялом. Чтобы фитоаппликация «сработала», ее толщина должна быть 4-6 см.
Залишки настою використовуйте для лікувальних ванн.
Євген Шмерко, фітотерапевт
Якщо хочете приготувати вертуту, наприклад, з квашеною капустою, необов’язково витрачати час на замішування тіста, а потім ще й на його витягування. Лаваш – це те, що вам потрібно.
Якщо в холодильнику починає псуватися гарбуз і залишилося кілька яблук, приготуйте варення.
Знадобиться 700 г гарбуза, 300 г яблук, 100 г заморожених ягід або апельсин, 700 г цукру.
Страховий стаж відіграє ключову роль під час призначення пенсії. Сьогодні українці можуть швидко й зручно…
Деякі пенсіонери можуть отримати нову допомогу у розмірі 1000 гривень. Реєстрація відбувається швидко і просто…
Завтра в Україні підскочить спека. При цьому очікуються грози, а при грозах можливі сильні зливи,…
Чи варто очікувати на геомагнітні хвилювання цього дня?
Протягом року мешканка Харківщини отримувала пенсію свого померлого чоловіка, не повідомивши про його смерть. Суд…
Черги в ЦНАП - у минулому. Тепер ви можете записатися на потрібну послугу заздалегідь через…