Щоб приготувати розсипчасту перловку, ретельно промийте крупу до прозорості, щоб видалити зайвий крохмаль. При варінні використовуйте пропорцію 1:3 (на склянку крупи беріть 3 склянки води).
Якщо у вас є час, замочіть перловку на 2-3 години або на ніч, тоді вона приготується швидше і краще провариться.
Варіть замочену крупу близько 40 хвилин, незамочену – близько години. Соліть на початку або середині варіння. Після приготування дайте каші настоятися під кришкою 10 хвилин.
Не викидайте рослини, що залишилися після приготування настою або чаю. Використовуйте їх для компресів.
Слегка влажные травы заверните в льняную ткань и приложите к больному месту. Сверху — целлофан или клеенку, а затем все оберните шерстяным одеялом. Чтобы фитоаппликация «сработала», ее толщина должна быть 4-6 см.
Залишки настою використовуйте для лікувальних ванн.
Євген Шмерко, фітотерапевт
Якщо хочете приготувати вертуту, наприклад, з квашеною капустою, необов’язково витрачати час на замішування тіста, а потім ще й на його витягування. Лаваш – це те, що вам потрібно.
Якщо в холодильнику починає псуватися гарбуз і залишилося кілька яблук, приготуйте варення.
Знадобиться 700 г гарбуза, 300 г яблук, 100 г заморожених ягід або апельсин, 700 г цукру.
Щороку 7 грудня українці відзначають День української хустки — свято жіночої мудрості, ніжності, пам’яті та…
Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Українці можуть отримати додаткові кошти в межах програми "Зимова підтримка". Кому саме нададуть додаткові гроші…
Чому українцям почали надходити повідомлення про скасування реєстрації місця проживання та кому це загрожує?
Чимало городників вже зараз запасаються насінням для наступного року. Які ж сорти огірків будуть найурожайнішими?
Хочете швидко приготувати дуже смачну закуску? Цей паштет – саме те, що вам треба!