Щоб приготувати розсипчасту перловку, ретельно промийте крупу до прозорості, щоб видалити зайвий крохмаль. При варінні використовуйте пропорцію 1:3 (на склянку крупи беріть 3 склянки води).
Якщо у вас є час, замочіть перловку на 2-3 години або на ніч, тоді вона приготується швидше і краще провариться.
Варіть замочену крупу близько 40 хвилин, незамочену – близько години. Соліть на початку або середині варіння. Після приготування дайте каші настоятися під кришкою 10 хвилин.
Не викидайте рослини, що залишилися після приготування настою або чаю. Використовуйте їх для компресів.
Слегка влажные травы заверните в льняную ткань и приложите к больному месту. Сверху — целлофан или клеенку, а затем все оберните шерстяным одеялом. Чтобы фитоаппликация «сработала», ее толщина должна быть 4-6 см.
Залишки настою використовуйте для лікувальних ванн.
Євген Шмерко, фітотерапевт
Якщо хочете приготувати вертуту, наприклад, з квашеною капустою, необов’язково витрачати час на замішування тіста, а потім ще й на його витягування. Лаваш – це те, що вам потрібно.
Якщо в холодильнику починає псуватися гарбуз і залишилося кілька яблук, приготуйте варення.
Знадобиться 700 г гарбуза, 300 г яблук, 100 г заморожених ягід або апельсин, 700 г цукру.
При оплаті за газ може виникнути ситуація, коли гроші споживач сплатив, але компанія їх не…
Українців поважного віку запрошують зареєструватися на нову гуманітарну допомогу. Деякі пенсіонери зможуть отримати допомогу з…
На які доплати та надбавки можуть розраховувати пенсіонери, досягнувши віку 70 років і більше, що…
Частину українців змусять повернути гроші, виплачені на оплату комунальних послуг, назад державі. Стало відомо, кого…
Багато хто вважає, що кориснішої риби ніж лосось немає і бути не може. Але це…
Частина українських пенсіонерів отримують виплати від Пенсійного фонду на банківські картки. Що треба знати пенсіонерам…