Статті

Господарська скарбничка корисних порад: з чого приготувати ароматну ванну

Як приготувати розсипчасту перловку

Щоб приготувати розсипчасту перловку, ретельно промийте крупу до прозорості, щоб видалити зайвий крохмаль. При варінні використовуйте пропорцію 1:3 (на склянку крупи беріть 3 склянки води).

Якщо у вас є час, замочіть перловку на 2-3 години або на ніч, тоді вона приготується швидше і краще провариться.

Варіть замочену крупу близько 40 хвилин, незамочену – близько години. Соліть на початку або середині варіння. Після приготування дайте каші настоятися під кришкою 10 хвилин.

Використовуємо рослини, що залишилися після приготування настою

Не викидайте рослини, що залишилися після приготування настою або чаю. Використовуйте їх для компресів.

Слегка влажные травы заверните в льняную ткань и приложите к больному месту. Сверху — целлофан или клеенку, а затем все оберните шерстяным одеялом. Чтобы фитоаппликация «сработала», ее толщина должна быть 4-6 см. 

Залишки настою використовуйте для лікувальних ванн.

Євген Шмерко, фітотерапевт

Чи вийде вертута без замішування тіста

Якщо хочете приготувати вертуту, наприклад, з квашеною капустою, необов’язково витрачати час на замішування тіста, а потім ще й на його витягування. Лаваш – це те, що вам потрібно.

  • Протушкуйте півкіло квашеної капусти, за бажанням можна додати цибулю, моркву та будь-яку приправу.
  • Лист лаваша змастіть кетчупом, викладіть начинку, розподіліть її, не доходячи до країв.
  • Згорніть рулетом, зверху теж змастіть кетчупом і запікайте рулет у духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.

Якщо починає псуватися гарбуз

Якщо в холодильнику починає псуватися гарбуз і залишилося кілька яблук, приготуйте варення.

Знадобиться 700 г гарбуза, 300 г яблук, 100 г заморожених ягід або апельсин, 700 г цукру.

  • Наріжте гарбуз та яблука невеликими шматочками, додайте ягоди або нарізаний апельсин, засипте цукром і залиште на 3-5 годин.
  • Коли виділиться багато соку, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, остудіть. Повторюйте 5-6 разів.
  • Перекладіть у стерилізовані банки і закатайте залізними кришками.
Раніше ми радили:

Новое на сайте

  • Новини

Забудьте про них: які продукти не можна вживати у похилому віці

Як харчуватися у похилому віці, щоб добре почуватися?

04/01/2025 23:26
  • Новини

Ніколи не садіть цибулю біля цих рослин: вона не любить таких сусідів і врожай дасть бідний

Цибулю вирощують усі без винятку дачники та власники присадибних ділянок. Але не всім вдається зібрати…

04/01/2025 22:54
  • Новини

Погода в Україні на неділю, 5 січня: очікується відчутне зниження нічної температури повітря

5 січня: очікується відчутне зниження нічної температури повітря. Опадів не передбачається на всій території України

04/01/2025 21:51
  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 5 січня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

04/01/2025 20:57
  • Статті

Як правильно провести Хрещенський святвечір

Згідно з церковною традицією, Хрещенський святвечір – один із найсуворіших пісних днів у церковному році.…

04/01/2025 19:35
  • Новини

Чому сон змінюється з віком: поради експертів для якісного відпочинку

Ваш сон змінився з віком? Експерти пояснюють, чому це відбувається, які захворювання можуть впливати на…

04/01/2025 18:21