Статті

Господарська скарбничка корисних порад: з чого приготувати ароматну ванну

Як приготувати розсипчасту перловку

Щоб приготувати розсипчасту перловку, ретельно промийте крупу до прозорості, щоб видалити зайвий крохмаль. При варінні використовуйте пропорцію 1:3 (на склянку крупи беріть 3 склянки води).

Якщо у вас є час, замочіть перловку на 2-3 години або на ніч, тоді вона приготується швидше і краще провариться.

Варіть замочену крупу близько 40 хвилин, незамочену – близько години. Соліть на початку або середині варіння. Після приготування дайте каші настоятися під кришкою 10 хвилин.

Використовуємо рослини, що залишилися після приготування настою

Не викидайте рослини, що залишилися після приготування настою або чаю. Використовуйте їх для компресів.

Слегка влажные травы заверните в льняную ткань и приложите к больному месту. Сверху — целлофан или клеенку, а затем все оберните шерстяным одеялом. Чтобы фитоаппликация «сработала», ее толщина должна быть 4-6 см. 

Залишки настою використовуйте для лікувальних ванн.

Євген Шмерко, фітотерапевт

Чи вийде вертута без замішування тіста

Якщо хочете приготувати вертуту, наприклад, з квашеною капустою, необов’язково витрачати час на замішування тіста, а потім ще й на його витягування. Лаваш – це те, що вам потрібно.

  • Протушкуйте півкіло квашеної капусти, за бажанням можна додати цибулю, моркву та будь-яку приправу.
  • Лист лаваша змастіть кетчупом, викладіть начинку, розподіліть її, не доходячи до країв.
  • Згорніть рулетом, зверху теж змастіть кетчупом і запікайте рулет у духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.

Якщо починає псуватися гарбуз

Якщо в холодильнику починає псуватися гарбуз і залишилося кілька яблук, приготуйте варення.

Знадобиться 700 г гарбуза, 300 г яблук, 100 г заморожених ягід або апельсин, 700 г цукру.

  • Наріжте гарбуз та яблука невеликими шматочками, додайте ягоди або нарізаний апельсин, засипте цукром і залиште на 3-5 годин.
  • Коли виділиться багато соку, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, остудіть. Повторюйте 5-6 разів.
  • Перекладіть у стерилізовані банки і закатайте залізними кришками.
Раніше ми радили:

Новое на сайте

  • Статті

Як носити українську хустку, кому вона личить і чому цей символ так багато про нас говорить

Щороку 7 грудня українці відзначають День української хустки — свято жіночої мудрості, ніжності, пам’яті та…

07/12/2025 05:38
  • Новини

Магнітні бурі в неділю, 7 грудня

Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

06/12/2025 21:33
  • Новини

До «тисячі Зеленського» додадуть по 6500 гривень: як отримати гроші

Українці можуть отримати додаткові кошти в межах програми "Зимова підтримка". Кому саме нададуть додаткові гроші…

06/12/2025 20:33
  • Новини

Українцям почали надходити повідомлення про скасування прописок: кого випишуть з помешкань

Чому українцям почали надходити повідомлення про скасування реєстрації місця проживання та кому це загрожує?

06/12/2025 19:00
  • Новини

Огірки збиратимете відрами: сім найкращих сортів

Чимало городників вже зараз запасаються насінням для наступного року. Які ж сорти огірків будуть найурожайнішими?

06/12/2025 17:00
  • Новини

Найсмачніший паштет «Ніжність» із сиром: простий рецепт

Хочете швидко приготувати дуже смачну закуску? Цей паштет – саме те, що вам треба!

06/12/2025 15:01