Щоб приготувати розсипчасту перловку, ретельно промийте крупу до прозорості, щоб видалити зайвий крохмаль. При варінні використовуйте пропорцію 1:3 (на склянку крупи беріть 3 склянки води).
Якщо у вас є час, замочіть перловку на 2-3 години або на ніч, тоді вона приготується швидше і краще провариться.
Варіть замочену крупу близько 40 хвилин, незамочену – близько години. Соліть на початку або середині варіння. Після приготування дайте каші настоятися під кришкою 10 хвилин.
Не викидайте рослини, що залишилися після приготування настою або чаю. Використовуйте їх для компресів.
Слегка влажные травы заверните в льняную ткань и приложите к больному месту. Сверху — целлофан или клеенку, а затем все оберните шерстяным одеялом. Чтобы фитоаппликация «сработала», ее толщина должна быть 4-6 см.
Залишки настою використовуйте для лікувальних ванн.
Євген Шмерко, фітотерапевт
Якщо хочете приготувати вертуту, наприклад, з квашеною капустою, необов’язково витрачати час на замішування тіста, а потім ще й на його витягування. Лаваш – це те, що вам потрібно.
Якщо в холодильнику починає псуватися гарбуз і залишилося кілька яблук, приготуйте варення.
Знадобиться 700 г гарбуза, 300 г яблук, 100 г заморожених ягід або апельсин, 700 г цукру.
Уявіть, що вам постійно говорять: «Ти забуваєш усе підряд», «Цього не було». На перший погляд,…
Виплати біженцям з України до водної з країн ЄС продовжаться як мінімум до 2027 року:…
Якщо любите голубці, але не хочете возитися з капустяним листям - цей рецепт для вас.…
Під час відключень електроенергії головне - не розгубитися. Варто знати, де поруч можна знайти тепло,…
Власники житла часто помилково вважають, що прописка мешканця може надати йому майнові права. Проте у…
Знайома картина: відпрошуватися з роботи, стояти в черзі, а потім дізнатися, що бракує одного паперу.…