Яких правил треба дотримуватися при варінні різних круп
Кожна крупа вариться по-своєму.
- Гречана крупа. На 1 склянку взяти 2 склянки води, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
- Пшенична крупа. На 1 склянку крупи – 3 склянки води, довести до кипіння і варити 30 хвилин.
- Пшоно. На 1 склянку крупи – 3 склянки води, довести до кипіння і варити 45 хвилин.
- Манна крупа. На 2 столові ложки крупи – 1 склянка молока. Поступово насипати манку в гаряче молоко і варити 5 хвилин, помішуючи.
- Кукурудза. На 500 г крупи – 1 л води. Насипати поступово в гарячу воду і варити 20-30 хвилин.
- Перловка. На 1 склянку крупи – 4 склянки води, варити 45 хвилин.
- Рис. На 1 склянку крупи – 4 склянки води, варити 20-30 хвилин.
- Горох. На 1 склянку крупи – 3 склянки води, варити 50 хвилин.
- Вівсяні пластівці. На 1 склянку пластівців – 3 склянки води, варити 10 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: