Статті

Щоб не ходити на ринок, засоліть сало вдома – і цей рецепт стане вашим фірмовим

Сало в банці

Інгредієнти:

  • сало – 600 г,
  • сіль – 2 столові ложки,
  • вода – 0,5 літра,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • кріп сушений – 0,5 чайної ложки,
  • часник – 5 зубчиків,
  • перець горошком – 8 шт.

Приготування:

  1. Приготуйте розсіл: розчиніть сіль у окропі, остудіть до кімнатної температури.

  2. Підготуйте сало: промийте, обсушіть паперовими рушниками, наріжте шматками.

  3. Викладіть сало в банку, пересипаючи його спеціями та нарізаним часником.

  4. Залийте розсолом: залиште на добу при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник або на холодний балкон на 2 дні.

  5. За три доби дня сало можна їсти. Тримайте його в холодильнику, а краще в морозилці.

ВАЖЛИВО! Вважається, що сало зайвої солі не візьме. Але з м’ясом це правило не діє, «смугасте» сало легко пересолити.

Новое на сайте

  • Новини

Голос епохи, що йшов проти системи: маловідомі факти з життя Степана Гіги

Чому пісні співака не брали на радіо, скільки мав дружин і від чого помер?

20/12/2025 09:44
  • Новини

Як пенсіонерам з інвалідністю збільшити свої виплати: законний механізм, про який знають не всі

Багато українців навіть не здогадуються, що можуть законно збільшити свою пенсію на 2–3 тисячі гривень…

20/12/2025 07:34
  • Новини

Будинок знищено вибухом бойлера: що пішло не так і як уникнути подібної аварії

Через вибух бойлера повністю зруйнований будинок в Одеській області. Рятувальники та експерти радять перевірити своє…

20/12/2025 06:21
  • Новини

Погода на вихідні 20-21 грудня

Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

19/12/2025 22:50
  • Статті

Сланцева покрівля – це вибір дорослих людей на пенсії

Сланцева покрівля – елітний та дорогий покрівельний матеріал. При його видобуванні та виготовленні витрачається багато…

19/12/2025 22:28
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 20 грудня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

19/12/2025 22:09