Для того щоб надовго зберегти здоров’я та активний спосіб життя, потрібно не лише дотримуватися правил здорового харчування, але й враховувати час, який знадобиться організму на травлення тієї чи іншої їжі. В іншому випадку є ризик, що їжа залишиться неперетравленою, загниватиме і завдаватиме шкоди здоров’ю.
Дієтологи розділили їжу на групи згідно з часом її перетравлення.
У першу групу входять продукти, багаті на вуглеводи. Час їх перетравлення – не більше 45 хвилин. До них відносяться:
До другої групи входять білкові продукти з невеликою кількістю жиру. Час їх перетравлення – не більше 2-х годин. Це:
До третьої групи належать продукти, у складі яких містяться складні вуглеводи та крохмаль. Час засвоєння – близько 2-3 годин. До них відносяться:
До четвертої групи входять продукти, які перетравлюються понад 3-4 години. Наприклад:
Щоб їжа приносила користь і не призводила до ускладнень, треба враховувати деякі особливості засвоєння того чи іншого продукту.
18 листопада пройде практично без опадів по всій країні, місцями температура опуститься до нуля вночі,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Цього тижня на нас чекають цікаві та насичені події, які допоможуть нам краще зрозуміти свою…
Восени наша шкіра зазнає змін через зниження температури, підвищення вологості повітря і вплив вітру. Це…
Квашену капусту можна використовувати не тільки як закуску або один з інгредієнтів для салатів.
Усі ми стежили за виборами в США. І навіть на сторінках газети «На пенсії» вивчали…