Оригінальною та дуже смачною закускою стане засолений перець, фарширований корінням та зеленню.
Солодкий зелений або червоний перець миють, видаляють плодоніжку, насіннєву камеру і все насіння, бланшують 2-3 хвилини в окропі і відразу охолоджують холодною водою.
Для фаршу використовують свіжі овочі:
на 1 кг підготовленого перцю потрібно
1,5 кг моркви,
400 г коренів петрушки та пастернаку,
100 г зелені петрушки, селери, кропу.
Після бродіння фарширований перець поміщають у холодильник або льох.
Солити перець можна і за допомогою розсолу: на 1 л води беруть 25-30 г солі (столова ложка з гіркою) і 25 г цукру (столова ложка з гіркою), розчиняють у гарячій воді і розсіл розливають по банках, заповнених фаршированими перцями. Банки прогрівають у слабко киплячій воді (літрові – 8-9 хвилин, півлітрові – 3-5 хвилин), закупорюють, потім охолоджують.
Спробуйте ще інші рецепти:
У 1999 році пісня «Адажіо» у виконанні Лари Фабіан підкорила слухачів, ставши хітом кінця ХХ…
Цистит - надзвичайно неприємне запальне захворювання сечового міхура. Це одне з найпоширеніших урологічних захворювань, яке…
Осінні страждання від болю в суглобах виснажують, ускладнюють життя, суттєво звужують можливості людини похилого віку.…
Пісна вертута з гарбузом сподобається всім: і ласунам, і тим, хто сидить на дієті. Особливо…
Останнім часом, як наслідок воєнних дій у країні, побільшало українців, які отримали інвалідність. Вони цікавляться…
На початку зими, тобто з 1 грудня, в уряді обіцяють, що кожен зможе отримати по…