Оригінальною та дуже смачною закускою стане засолений перець, фарширований корінням та зеленню.
Солодкий зелений або червоний перець миють, видаляють плодоніжку, насіннєву камеру і все насіння, бланшують 2-3 хвилини в окропі і відразу охолоджують холодною водою.
Для фаршу використовують свіжі овочі:
на 1 кг підготовленого перцю потрібно
1,5 кг моркви,
400 г коренів петрушки та пастернаку,
100 г зелені петрушки, селери, кропу.
Після бродіння фарширований перець поміщають у холодильник або льох.
Солити перець можна і за допомогою розсолу: на 1 л води беруть 25-30 г солі (столова ложка з гіркою) і 25 г цукру (столова ложка з гіркою), розчиняють у гарячій воді і розсіл розливають по банках, заповнених фаршированими перцями. Банки прогрівають у слабко киплячій воді (літрові – 8-9 хвилин, півлітрові – 3-5 хвилин), закупорюють, потім охолоджують.
Спробуйте ще інші рецепти:
Якщо ви досі не запаслися картоплею на зиму – вже час, тому що з кожним…
Закон дозволив громадянам старшим за 60 служити в ЗСУ.
Самовільне підключення до електромережі є порушенням, яке може потягнути на солідний штраф. Якщо не сплатити…
Уряд пообіцяв освітянам до кінця року доплати за важкі умови праці. Розповідаємо, що отримають вчителі…
19 вересня температура повітря поступово підніметься.
З 1 жовтня 2025 року Національний банк України почне поетапно вилучати з обігу ще одну…