Оригінальною та дуже смачною закускою стане засолений перець, фарширований корінням та зеленню.
Солодкий зелений або червоний перець миють, видаляють плодоніжку, насіннєву камеру і все насіння, бланшують 2-3 хвилини в окропі і відразу охолоджують холодною водою.
Для фаршу використовують свіжі овочі:
на 1 кг підготовленого перцю потрібно
1,5 кг моркви,
400 г коренів петрушки та пастернаку,
100 г зелені петрушки, селери, кропу.
Після бродіння фарширований перець поміщають у холодильник або льох.
Солити перець можна і за допомогою розсолу: на 1 л води беруть 25-30 г солі (столова ложка з гіркою) і 25 г цукру (столова ложка з гіркою), розчиняють у гарячій воді і розсіл розливають по банках, заповнених фаршированими перцями. Банки прогрівають у слабко киплячій воді (літрові – 8-9 хвилин, півлітрові – 3-5 хвилин), закупорюють, потім охолоджують.
Спробуйте ще інші рецепти:
Хоча халва прийшла до нас зі Сходу, сьогодні вона давно стала звичною для української кухні.…
У четвер у більшості регіонів України буде суха погода та спокійний день без опадів. Однак…
Короткий перепочинок закінчено, Землю знову чекає серія магнітних бур. Поки що складно сказати, на скільки…
Швидке заряджання стало невід'ємною частиною сучасних смартфонів, але за зручність доводиться платити. Експерти попереджають: прискорені…
Не хочете витрачати багато часу на готування, але хочете поїсти смачно? Спагетті з фрикадельками в…
Чому здоров'я може різко «просісти» у певному віці? Нові дані науки показують: тіло не старіє…