Що таке листовий желатин?
Листовий желатин – це желатин у вигляді пресованих листів.
На відміну від звичайного порошкового желатину, листовий розчиняється рівномірніше та швидше, не утворюючи грудок. Листовий желатин треба попередньо замочити у холодній воді на 5 хв., а потім легко віджати.
- Для того щоб приготувати холодні страви, віджатий желатин підігрівають до повного розчинення, потім змішують з кількома столовими ложками холодних інгредієнтів страви і поступово додають желатинову суміш до інших інгредієнтів.
- Для приготування гарячих страв віджатий желатин поступово додають до усіх змішаних інгредієнтів.
Що допоможе випрати іржу з одягу
- Розчиніть 40 г лимонної кислоти у 100 мл води.
- За допомогою ватного диска або губки обробіть пляму отриманим розчином.
- Накрийте пляму папером або серветкою і з вивороту пропрасуйте виріб праскою, використовуючи опцію «парового удару».
- Періть одяг вручну з використанням звичайного прального порошку.
Зазвичай однієї обробки достатньо, щоб позбавитися іржі.
Як зберігати цвітну капусту
Щоб зберегти цвітну капусту довше, її можна засолити.
- Розділити головки на окремі суцвіття, пересипати сіллю та укласти в скляні банки.
- Закривати банки бажано пергаментом, перев’язавши його нитками.
- Можна використовувати сольовий розчин: 1 столова ложка солі на 1 л води.
Засолену капусту треба обов’язково зберігати у холодильнику, перед вживанням її потрібно промивати.
Щоб бульйон залишився прозорим
Щоб вермішель не розварилася в супі й бульйон залишився прозорим, її треба обсмажити. Це стосується недорогої вермішелі з нетвердих сортів пшениці.
Можна обсмажувати макаронні вироби на сухій сковороді – до легкої рум’яності, а можна на олії – до золотистого кольору. Після цього можна додавати вермішель у суп.
Читайте також: