П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУрізноманітнимо стіл молодіжними закусками: мексиканський начос не залишить байдужих

Урізноманітнимо стіл молодіжними закусками: мексиканський начос не залишить байдужих

Этот материал также доступен на русском языке
Популярні мексиканські чіпси сьогодні іменинники – 21 жовтня відзначається Міжнародний день начос.

Ми вже розповідали, що таке начос і як готувати хрумкі чіпси з кукурудзяного борошна, нарізані у формі трикутників та приправлені сиром.

Начос смажені

Інгредієнти

Кукурудзяне борошно – 130 грамів, пшеничне борошно – 80 грамів, рослинна олія – 2 столові ложки (для тіста), сіль, куркума, паприка – по 0,5 чайної ложки, вода – 50-80 міліметрів, рослинна олія для смаження.

Приготування

  • Кукурудзяне та пшеничне борошно просіяти у велику миску і перемішати.
  • Додати сіль і всі спеції. Влити рослинну олію й акуратно розмішати виделкою.
  • Воду вливати поступово.
  • Тісто має нагадувати мокрий пісок і не бути занадто липким. За потреби додати ще трохи води або борошна.
  • Розкачати тісто якомога тонше і нарізати на трикутники.
  • Обсмажити в рослинній олії.

Начос з фаршем

Інгредієнти

Фарш м’ясний – 250 грамів, цибуля – 1 штука, помідор – 1 штука, квасоля консервована – 150 грамів, олія рослинна (для обсмажування) – 1 столова ложка, соєвий соус, сіль, перець і твердий сир – за смаком.

Приготування

  • Цибулю почистити і дрібно порізати, обсмажити з фаршем.
  • Фарш посолити, поперчити.
  • Начос викласти у форму для запікання. Готовий фарш розкласти поверх чіпсів.
  • Промити квасолю, пюрирувати блендером і розмазати по фаршу, побризкати кількома крапельками соєвого соусу.
  • Нарізати помідор і розкласти зверху.
  • Усе посипати тертим сиром і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, запікати, поки сир не розплавиться.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні