Ми вже розповідали, що таке начос і як готувати хрумкі чіпси з кукурудзяного борошна, нарізані у формі трикутників та приправлені сиром.
Начос смажені
Інгредієнти
Кукурудзяне борошно – 130 грамів, пшеничне борошно – 80 грамів, рослинна олія – 2 столові ложки (для тіста), сіль, куркума, паприка – по 0,5 чайної ложки, вода – 50-80 міліметрів, рослинна олія для смаження.
Приготування
- Кукурудзяне та пшеничне борошно просіяти у велику миску і перемішати.
- Додати сіль і всі спеції. Влити рослинну олію й акуратно розмішати виделкою.
- Воду вливати поступово.
- Тісто має нагадувати мокрий пісок і не бути занадто липким. За потреби додати ще трохи води або борошна.
- Розкачати тісто якомога тонше і нарізати на трикутники.
- Обсмажити в рослинній олії.
Начос з фаршем
Інгредієнти
Фарш м’ясний – 250 грамів, цибуля – 1 штука, помідор – 1 штука, квасоля консервована – 150 грамів, олія рослинна (для обсмажування) – 1 столова ложка, соєвий соус, сіль, перець і твердий сир – за смаком.
Приготування
- Цибулю почистити і дрібно порізати, обсмажити з фаршем.
- Фарш посолити, поперчити.
- Начос викласти у форму для запікання. Готовий фарш розкласти поверх чіпсів.
- Промити квасолю, пюрирувати блендером і розмазати по фаршу, побризкати кількома крапельками соєвого соусу.
- Нарізати помідор і розкласти зверху.
- Усе посипати тертим сиром і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, запікати, поки сир не розплавиться.