Статті

Найпоширеніші помилки при приготуванні м’яса: як їх уникнути

Які помилки бувають при приготуванні м’яса

ПОМИЛКА 1. Занадто довго готуєте

Для того щоб свинина стала м’якою, достатньо посмажити її 6-8 хвилин на розпеченій сковороді, а курку – всього 5 хвилин.

Якщо боїтеся, що м’ясо всередині залишиться сирим, накрийте кришкою після смаження, і через кілька хвилин воно буде готове.

ПОМИЛКА 2. Тонко ріжете і сильно відбиваєте

Стейки повинні мати товщину не меншу за 2,5 см. Відбивні – 1-1,5 см.

І не надто старанно відбивайте: кількох ударів молотком достатньо, щоб розм’якшити м’язові волокна. А якщо відбити дуже сильно, м’ясо втратить соковитість.

ПОМИЛКА 3. Довго тримаєте м’ясо у маринаді

Оцет, сік ківі, лимона та кетчуп – маринади, які слід використовувати обережно.

Через тривале замочування м’ясо може втратити свій смак і стати менш соковитим.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Статті

Чому в старості болять ноги і як з цим боротися

Чим старша людина, тим частіше можна почути скарги на ноги.

08/10/2024 20:32
  • Статті

Як змусити зубний біль відступити, коли стоматолог далеко

В умовах воєнного стану, коли розболівся зуб, не завжди є можливість звернутись до лікаря. Треба…

08/10/2024 18:36
  • Статті

Тріумфальне повернення уггі у 2024 році

Останні кілька років можна занести в історію моди як Uggaissance: період, протягом якого черевики Ugg…

08/10/2024 17:52
  • Новини

Новий та швидкий спосіб приготування: шарлотка з яблуками на сковороді

Ніжна повітряна шарлотка – улюблена випічка багатьох. А якщо не пекти її в духовці? Можна…

08/10/2024 17:27
  • Статті

Пенсіонерам – клієнтам українських банків можуть заблокувати рахунок: у яких випадках це може статися

Деяким пенсіонерам можуть арештувати рахунки. Кого це торкнеться? І що робити, якщо це сталося?

08/10/2024 16:58
  • Статті

Де ви живете: за рішенням Верховної Ради понад 300 населених пунктів змінили назву

Верховна Рада перейменувала понад триста населених пунктів. Які міста, села і селища змінили свої назви…

08/10/2024 16:21