Статті

Найпоширеніші помилки при приготуванні м’яса: як їх уникнути

Які помилки бувають при приготуванні м’яса

ПОМИЛКА 1. Занадто довго готуєте

Для того щоб свинина стала м’якою, достатньо посмажити її 6-8 хвилин на розпеченій сковороді, а курку – всього 5 хвилин.

Якщо боїтеся, що м’ясо всередині залишиться сирим, накрийте кришкою після смаження, і через кілька хвилин воно буде готове.

ПОМИЛКА 2. Тонко ріжете і сильно відбиваєте

Стейки повинні мати товщину не меншу за 2,5 см. Відбивні – 1-1,5 см.

І не надто старанно відбивайте: кількох ударів молотком достатньо, щоб розм’якшити м’язові волокна. А якщо відбити дуже сильно, м’ясо втратить соковитість.

ПОМИЛКА 3. Довго тримаєте м’ясо у маринаді

Оцет, сік ківі, лимона та кетчуп – маринади, які слід використовувати обережно.

Через тривале замочування м’ясо може втратити свій смак і стати менш соковитим.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Фахівці попереджають про тисячі смертей найближчими днями у країнах Європи: у чому причина

Поки жителі Європи шукають тіні та порятунку від спеки, експерти попереджають: це не просто літо,…

03/07/2025 23:38
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 4 липня

4 липня спека стоятиме по всій Україні і лише в одній області пройде сильний дощ.

03/07/2025 22:50
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 4 липня 2025 року

Доведено, що порушення у магнітному полі Землі є причиною коливань потоку іонів у крові приматів,…

03/07/2025 22:17
  • Новини

Нова підтримка від держави: хто в Україні отримає доплати у 2025 році

Держава посилює підтримку важкодоступних регіонів: у 2025 році запроваджуються щомісячні надбавки для тих, хто живе…

03/07/2025 21:48
  • Статті

Магія слів: чому прокльони здаються такими реальними і як уберегтися від злої сили

Віра у прокляття живе у культурі століттями і досі викликає тривогу. Разом із психотерапевтом знаємося,…

03/07/2025 20:45
  • Статті

Де і скільки зберігати олію: що кажуть знавці

Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…

03/07/2025 19:59