Оптимальний варіант зберігання овочів та фруктів – темне і прохолодне приміщення. В квартирі це може бути підлога або шафа на балконі чи лоджії.
Але потрібно враховувати деякі особливості різних овочів та фруктів:
- буряк – можна зберігати біля балконних дверей у відкритих кульках або дерев’яних ящиках;
- гарбуз і кабачки – добре перезимують на заскленому балконі або лоджії (але треба слідкувати, щоб овочі не перемерзали);
- капуста – покладіть на балконі в дерев’яний ящик, загорнувши кожен качан в папір;
- солодкий перець – можливим є зберігання протягом двох місяців у відкритих ящиках (кожен овоч треба загорнути у папір) або у відкритих поліетиленових пакетах;
- картопля – для тривалого зберігання годиться утеплений ящик або мішок на балконі. Щоб овоч не почав проростати, покладіть туди яблуко;
- цибуля – можна зберігати у дерев’яних ящиках (не можна класти в декілька шарів, оскільки від цього овоч запотіває і псується) та сітчастих мішках, але тільки не в поліетиленових пакетах;
- часник – складіть в мішечки із щільної тканини, які заздалегідь зсередини потрібно натерти мокрою кухонною сіллю;
- морква – залишайте частково в землі, зберігайте на лоджії у дерев’яному або картонному ящику, пересипавши її піском або лушпинням цибулі та закривши плівкою (коли похолодає – утепліть ящик);
- яблука – складіть у поліетиленові пакети плоди одного виду, обгорнувши кожне яблуко тонким папером, зав’яжіть пакети і зробіть чотири надрізи або дірочки для потрапляння повітря.