П’ятниця, 4 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНабридливий грибок на ступнях допоможуть знищити лікарські трави: які рослини треба брати

Набридливий грибок на ступнях допоможуть знищити лікарські трави: які рослини треба брати

Этот материал также доступен на русском языке
Грибок на ногах трапляється досить часто. Багатьом людям хоча б раз у житті доводиться стикатися з цим захворюванням. Щоб лікування було ефективним, його треба розпочинати якомога раніше.

Що позбавить грибка на ступнях

Грибок на ногах часто вражає нігтьові пластини. Щоб лікування було ефективним, його треба розпочинати якомога раніше. Лікування важко тим, що спочатку симптоми грибка стопи практично не виражені. Грибок зустрічається у людей похилого віку, частіше у чоловіків, ніж у жінок.

Настій чистотіла

100 г подрібненої трави (можна сухої) чистотілу заварити 1 літром окропу, настояти 20 хвилин. Потім вилити настій у таз і додати теплої води. Опустити туди ноги і тримати їх у настої 15-20 хвилин. Зазвичай достатньо 10 таких процедур.

Настій вероніки

2 чайні ложки трави вероніки лікарської заварити 400 мл окропу, настояти 30 хвилин і процідити. Пити по 100 мл 4 рази на день за 1 годину після їди і одночасно настій використовувати для ванн, компресів і обмивань.

Настій горіха

1 чайну ложку сухого подрібненого листя волоського горіха заварити 200 мл окропу, настояти 1 годину і процідити. Настоєм робити примочки на уражені грибком місця 3 рази на день.

Відвар чорнокореня

Півсклянки подрібненої трави чорнокореня залити 3 літрами води, довести до кипіння і прокип’ятити 5 хвилин. При грибкових ураженнях ступні ніг та кисті рук парити у такому відварі 10 хвилин. У цьому ж відварі замочити шкарпетки і прополоскати взуття всередині для дезінфекції.

Відвар цибулевого лушпиння

Цибулеве лушпиння заварити окропом і прокип’ятити 2-3 хвилини. Потім остудити, процідити і змащувати тампоном уражені місця 2-3 рази на день (попередньо вимивши ноги). З цього ж відвару можна приготувати ванни для ніг.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні