Думка про алергічність бджолиного пилку є помилковою. Алергію може викликати квітковий пилок, що розноситься вітром. А бджоли, збираючи його, додають трохи нектару та слини, які руйнують алергени – так пише французький учений Ален Кайяс у книзі «Пилок». Він рекомендує приймати пилок усім людям, а не лише хворим.
Пилок – продукт концентрований, тому достатньо приймати його протягом місяця кілька разів на рік, особливо на початку кожного сезону, по 1 чайній ложці на день, краще натщесерце, змішуючи з медом і запиваючи водою. Пилок не рекомендується приймати на ніч або пізно ввечері.
При поганому апетиті;
для покращення стану організму при схудненні;
при захворюваннях шлунково-кишкового тракту;
як протизапальний засіб;
для зміцнення нервової системи;
для покращення загального стану організму;
при простатиті;
у разі порушення мозкового кровообігу.
Пилок зберігається двома способами: у суміші з медом та у гранулах.
Пилок дуже гігроскопічний, а тому для нього є небезпечною вогкість, що руйнує і навіть робить його шкідливим для здоров’я. Тому зберігати пилок у суміші з медом дуже складно (лише на короткий час).
Пилок у гранулах зберігається краще і є зручнішим для споживання. За рік зберігання пилок втрачає 75% своєї цінності, а за два роки стає безкорисним. Зберігають його в холодильнику при температурі 9 градусів.
З книги Віктора Чернишова «Шлях до довголіття»
Вас також можуть зацікавити новини:
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.
Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…