Думка про алергічність бджолиного пилку є помилковою. Алергію може викликати квітковий пилок, що розноситься вітром. А бджоли, збираючи його, додають трохи нектару та слини, які руйнують алергени – так пише французький учений Ален Кайяс у книзі «Пилок». Він рекомендує приймати пилок усім людям, а не лише хворим.
Пилок – продукт концентрований, тому достатньо приймати його протягом місяця кілька разів на рік, особливо на початку кожного сезону, по 1 чайній ложці на день, краще натщесерце, змішуючи з медом і запиваючи водою. Пилок не рекомендується приймати на ніч або пізно ввечері.
При поганому апетиті;
для покращення стану організму при схудненні;
при захворюваннях шлунково-кишкового тракту;
як протизапальний засіб;
для зміцнення нервової системи;
для покращення загального стану організму;
при простатиті;
у разі порушення мозкового кровообігу.
Пилок зберігається двома способами: у суміші з медом та у гранулах.
Пилок дуже гігроскопічний, а тому для нього є небезпечною вогкість, що руйнує і навіть робить його шкідливим для здоров’я. Тому зберігати пилок у суміші з медом дуже складно (лише на короткий час).
Пилок у гранулах зберігається краще і є зручнішим для споживання. За рік зберігання пилок втрачає 75% своєї цінності, а за два роки стає безкорисним. Зберігають його в холодильнику при температурі 9 градусів.
З книги Віктора Чернишова «Шлях до довголіття»
Вас також можуть зацікавити новини:
В останні роки світ зіткнувся з безпрецедентними викликами, які суттєво вплинули на глобальні ланцюжки поставок.…
Стилісти радять звернути увагу, які стрижки не пасуватимуть після 50 років, а які, навпаки, підкреслять…
Якщо хочете збирати хороші врожаї смородини, потрібно вибрати не лише вдалий сорт, а й правильних…
27 вересня у більшості областей України очікується хмарна погода без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Бути красивою, елегантною, виглядати доглянутою, викликати захоплені посмішки та отримувати компліменти приємно кожній жінці. І…