Думка про алергічність бджолиного пилку є помилковою. Алергію може викликати квітковий пилок, що розноситься вітром. А бджоли, збираючи його, додають трохи нектару та слини, які руйнують алергени – так пише французький учений Ален Кайяс у книзі «Пилок». Він рекомендує приймати пилок усім людям, а не лише хворим.
Пилок – продукт концентрований, тому достатньо приймати його протягом місяця кілька разів на рік, особливо на початку кожного сезону, по 1 чайній ложці на день, краще натщесерце, змішуючи з медом і запиваючи водою. Пилок не рекомендується приймати на ніч або пізно ввечері.
При поганому апетиті;
для покращення стану організму при схудненні;
при захворюваннях шлунково-кишкового тракту;
як протизапальний засіб;
для зміцнення нервової системи;
для покращення загального стану організму;
при простатиті;
у разі порушення мозкового кровообігу.
Пилок зберігається двома способами: у суміші з медом та у гранулах.
Пилок дуже гігроскопічний, а тому для нього є небезпечною вогкість, що руйнує і навіть робить його шкідливим для здоров’я. Тому зберігати пилок у суміші з медом дуже складно (лише на короткий час).
Пилок у гранулах зберігається краще і є зручнішим для споживання. За рік зберігання пилок втрачає 75% своєї цінності, а за два роки стає безкорисним. Зберігають його в холодильнику при температурі 9 градусів.
З книги Віктора Чернишова «Шлях до довголіття»
Вас також можуть зацікавити новини:
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…