Беруть по 1 частині плодів шипшини та ялівцю, коренів солодки і трави адонісу.
Столову ложку подрібненої суміші заварюють у склянці окропу і настоюють, укутавши, годину, а потім проціджують.
Беруть по 1 частині листя мучниці, трави хвоща польового, коренів солодки і по 2 частини плодів ялівцю, насіння кмину.
Столову ложку суміші заварити, як чай, у склянці окропу, остудити і процідити.
Чай із споришу рекомендується при утворенні піску в нирках та печінці. Якщо при цьому збільшити рухову активність, то щодня при кожному сечовипусканні непомітно виходитимуть десятки піщин.
Взяти 1 столову ложку подрібненої трави споришу (горець пташиний) і заварити в 200 мл окропу, настоювати 10-15 хвилин, процідити.
Взяти по 1 столовій ложці листя м’яти перцевої та кропиви дводомної, кореневища лепехи, по 3 столовій ложці плодів шипшини собачої та ялівцю, трави хвоща польового та квіток липи.
Одну солову ложку подрібненої суміші залити 200 мл води, довести до кипіння і кип’ятити 15-20 хвилин, настояти 15 хвилин і процідити.
З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…