Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачПілінг для рук: вибір засобів та правила проведення

Пілінг для рук: вибір засобів та правила проведення

Этот материал также доступен на русском языке
Руки потребують особливого догляду, оскільки вони зазнають негативного впливу холоду, вітру, води, побутової хімії тощо. Більшість дівчат використовують лише зволожуючі креми. Але цього недостатнього для повного догляду за руками. Рекомендується регулярно проводити пілінги. Вони дозволяють зберегти молодість та гладкість рук.

Що таке пілінг

Пілінг – це процедура, спрямована на видалення ороговілих клітин верхнього шару шкіри. З його допомогою оновлюється епідерміс, покращується кровообіг та активізуються регенераційні процеси. В результаті шкіра стає більш м’якою, гладкою та здоровою на вигляд. Пілінги для рук бувають механічними, хімічними та ензимними.

  • Механічний пілінг включає використання скрабів. Вони мають у складі тверді частинки, які при втиранні в шкіру механічним способом прибирають ороговілі клітини;
  • Хімічний пілінг ґрунтується на використанні кислот. Це може бути саліцилова, гліколева, молочна кислота. Вони м’яко розчиняють верхній шар шкіри, сприяючи її оновленню;
  • Ензимний пілінг підходить для чутливої ​​шкіри рук. У складі засобів є ферменти, які м’яко відлущують мертві клітини, не травмуючи шкіру.

Чим корисний пілінг для рук

Регулярне використання пілінгу для рук може значно покращити стан шкіри та запобігти її передчасному старінню. До основних переваг проведення регулярного пілінгу рук можна віднести:

  • Можливість видалити ороговілі частинки шкіри. Завдяки цьому вона стає більш м’якою та шовковистою;
  • Харчування та зволоження. Кошти для пілінгу практично не живлять і не зволожують шкіру. Але після них доглядові склади глибше проникають у шкіру. Це посилює їхній ефект;
  • Можна позбутися пігментних плям на шкірі, тон стає більш рівним;
  • Прискорення регенерації клітин. Пілінг стимулює оновлення клітин, що сприяє омолодженню шкіри рук.

На https://shelly.ua/maski-dlya-ruk можна подивитися різні види пілінгів і підібрати оптимальний варіант.

Як провести пілінг рук у домашніх умовах

Перше, що потрібно зробити – це правильно вибрати засіб. Найкраще використовувати професійну доглядову косметику. Вона безпечна та ефективна. Зверніть увагу на стан шкіри рук, її чутливість. Наприклад, якщо шкіра дуже чутлива, то краще вибрати ензимні засоби, оскільки вони м’яко впливають на шкіру. Скраби найкраще підходять для нормального чи жирного типу шкіри.

Оптимальна частота пілінгу рук – 1-2 рази на тиждень, залежно від стану шкіри. Частіші процедури можуть призвести до подразнення та пошкодження захисного бар’єру шкіри.

Використовувати пілінги для шкіри рук необхідно строго за інструкцією, оскільки спосіб застосування залежить від складу, концентрації речовин, що діють, і типу пілінгу.

Після процедури рекомендується використовувати зволожуючі засоби для рук, які дозволяють закріпити ефект, відновити водний баланс, а також запобігти сухості.

Незалежно від типу пілінгу, шкіра після використання подібних засобів стає більш уразливою до впливу ультрафіолетових променів. Тому, виходячи надвір, особливо влітку, необхідно наносити на шкіру сонцезахисний крем. Він допоможе уберегти від появи пігментних плям.

Пілінг для рук – це простий та ефективний спосіб підтримувати шкіру в хорошому стані. Він допомагає позбутися огрубілостей, покращує зовнішній вигляд і робить руки молодими та доглянутими. Але важливо правильно вибрати засіб, який підходить для вашого типу шкіри, а також забезпечити додатковий догляд (зволоження, захист від сонця тощо).


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні