Статті

Десять недуг, які лікує вода – ось чому потрібно пити багато рідини

1. Тепловий удар

Перегрівання на сонці або його крайній прояв – тепловий удар – це стан, коли механізми терморегуляції організму не справляються з зовнішньою температурою. Як наслідок, температура тіла починає зростати. У цьому випадку потрібно максимально віддати тепло з організму. А віддаємо ми його з сечею, потом або під час дихання. Тут нам у нагоді стає речовина з найбільшою теплоємністю в природі – звичайна вода. Допомогою буде – напоїти постраждалого. А щоб у спеку не зазнати теплового удару, виховуйте у себе звичку всюди носити з собою пляшечку води і пити її.

2. Лихоманка

Звісно, препаратами першої лінії при цьому стані будуть ібупрофен і парацетамол – два чудові дієві доказові препарати. Але навіть якщо вони подіють, організму треба кудись дівати тепло. Як і в першому випадку, це відбувається через сечовиділення, потовиділення та дихання. Тому треба активно поповнювати кількість рідини в організмі, тобто пити воду.

3. Застуда

Незмінним супутником ГРВІ, тобто застуди, є нежить і кашель. Їх хочеться позбутися, але робити цього не варто. Адже нежить і кашель нам роблять не віруси та бактерії, а наш організм, щоб їх подолати. Це захисні реакції. Мокрота і слиз на 70% – це вода. Щоб їх розрідити і вони легше відходили, треба пити воду.

4. Запалення слизової носа

Риносинусити – це запалення слизової носа та пазух. Причин виникнення багато і лікування відрізняється. Та є один, універсальний і безпечний, спосіб, який підходить для лікування всіх видів риносинуситів. Це промивання носа. Щоправда, не звичайною водою, а фізіологічним розчином. Його можна купити в аптеці або приготувати в домашніх умовах. Візьміть літр звичайної теплої кип’яченої води і додайте чайну ложку солі – літр розчину для промивання носа у вас є.

5. Блювання

Часто застуда у дітей супроводжується синдромом ацетономічного блювання. Це стан, коли в організмі дитини не вистачає енергії, він переходить на альтернативні джерела забезпечення. Змінюється обмін речовин, а його побічним ефектом є вироблення ацетону, який викликає блювання. Також ротавірусна інфекція або будь-який гастроентерит, які супроводжуються блюванням або проносом, також першочергово потребують відновлення водно-електролітного балансу. Тобто організму потрібні вода і відновлення мікроелементів. У цьому разі воду треба пити у вигляді спеціального розчину, який називається «оральний розчин для регідратації».

6. Алкогольна інтоксикація

Алкогольна інтоксикація та абстинентний синдром – це наслідок вживання алкоголю зранку. Ці стани часто супроводжуються також блюванням і потребують відновлення рідини в організмі. Тому після вживання алкоголю слід пити багато води.

7. Отруєння

Алкоголь по суті є отрутою для нашого організму. Існує метод зменшити концентрацію токсинів у крові. Їх потрібно розбавити, розчинити просто в крові. Людина п’є воду, вона потрапляє в судинне русло, збільшує об’єм циркулюючої крові, зменшує концентрацію токсинів, вмикаються в роботу нирки, більше фільтрують сечу, більше виводять токсинів назовні. Це стосується будь-яких видів отрут: хімічних, медикаментозних, харчових, укусів змій тощо.

8. Сечокам’яна хвороба

Сечокам’яна хвороба – це утворення камінців у нирках, які потім виходять по сечоводах з дуже вираженим больовим синдромом. Його називають нирковою колькою. Щоб камінці не утворювалися, потрібно щодня випивати по 6-8 склянок чистої води. Така сама історія з інфекціями сечовивідних шляхів. Що більше ми будемо пити рідини, то більше буде утворюватися сечі, а отже з нею виводитиметься все зайве із сечовивідних шляхів.

9. Низький тиск

Коли падає тиск, з’являється млявість, головний біль, запаморочення. Перше, що спадає на думку, випити каву. Але це помилка. В основі гіпотонії, тобто зниження тиску, є гіповолемія, тобто зниження концентрації рідини в судинному руслі. Кава з кофеїном – це психостимулятор з сечогінним ефектом, тобто вона ще більше виводить рідину з організму. А щоб цього не було, потрібно пити воду.

10. Профілактика тромбозу, діабету, проблем з суглобами

Звичка всюди носити з собою пляшечку води і пити її зменшує ризик тромбозу, а отже зменшує ризик інфарктів та інсультів. Вживання води під час діабету зменшує концентрацію глюкози в крові. А ще хрящі в наших суглобах створені так, що для нормальної роботи їм також потрібна рідина. Тому щоденне вживання води вбереже суглоби та спину.

Фото з архіву Олександра Прокопчука

Вам буде корисно:

Мінеральна вода: чи можна пити її щодня.

При яких хворобах допомагає кип’ячена вода.

Новое на сайте

  • Статті

Що таке депозити до запитання?

Цей вид депозиту працює як скарбничка: ваші гроші не тільки зберігаються, але й приносять дохід.…

19/09/2024 23:19
  • Новини

Догляд за полуницею восени – багато садівників припускаються помилки, яка може коштувати врожаю

Полуниця потребує догляду не лише навесні та влітку, а й восени, коли вона готується до…

19/09/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 20 вересня

20 вересня очікується сонячна погода без опадів по всій Україні.

19/09/2024 22:19
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 20 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/09/2024 21:37
  • Статті

Що робити, якщо за живу людину в церкві поставили свічку за упокій

Церква – це не місце, де працюють «магічні принципи». У Церкві не працює закон сліпої…

19/09/2024 19:33
  • Новини

Кизил маринований замінить вам маслини: оригінально, смачно, швидко

Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв…

19/09/2024 18:34