Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк поводитися літнім людям при зміні погоди, щоб залишатися бадьорими та енергійними

Як поводитися літнім людям при зміні погоди, щоб залишатися бадьорими та енергійними

Этот материал также доступен на русском языке
Нерідко від старших людей, та й від молодих можна почути скарги, що голова або суглоби болять "на погоду". По-вченому це називається метеозалежністю, а простіше кажучи, метеозалежність — неприємні відчуття, що виникають при зміні погоди.

Як поводитися людям похилого віку при зміні погоди

Свої рекомендації людям, які страждають на зміну погоди, дає кардіолог Тамара Огієва.

«Вимірювати тиск треба двічі на день — вранці та ввечері. Але навіть якщо артеріальний тиск не виходить за межі звичних значень, у метеонебезпечні дні непогано додати препарати, що коригують мозковий кровообіг. Це зніме запаморочення та інший судинний дискомфорт.

Але спочатку порадьтеся з кардіологом, у якого ви спостерігаєтесь. При підвищенні серцевого тиску (це нижній показник тонометра) прийміть заспокійливий засіб: валокордин, корвалол, валідол під язик.

Але багато в чому реакція на погоду формує наше психологічне ставлення до прогнозів. Є навіть такий термін – метеоневроз.

Тож усім людям з підвищеною метеочутливістю раджу в ці дні приймати загальнозаспокійливі засоби:

  • валеріанку,
  • собачу кропиву,
  • настоянку півонії,
  • чай зі звіробою.

Добре також їсти більше продуктів, багатих на калій. Цей макроелемент регулює серцеву провідність, від нього залежить, наскільки інтенсивно серце качатиме кров.

Найкращі джерела калію – свіжі помідори, томатний сік, печена картопля (причому найбільша концентрація калію – ближче до шкірки), курага, родзинки».

Вам буде цікаво дізнатися про прогноз синоптиків на осіньякими будуть вересень, жовтень та листопад.

Ми також давали прогноз магнітних бур у вересні 2024 року: коли чекати підвищеної сонячної активності та поганого самопочуття.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні