Статті

Як виправити невдале домашнє освітлення волосся

Незнання тонкощів фарбування залежно від стану, кольору і структури волосся призводить до сумних результатів, які доводиться виправляти стилистам-перукарям в салоні https://fastline.studio

Що можуть зробити майстри студії краси, якщо домашнє освітлення пішло не так?

Пошкодження волосся при домашньому освітленні

Невміння підібрати правильний відсоток окисника, визначити час впливу засобу і незнання основ фарбування спричиняє незворотне пошкодження локонів. Здебільшого це сухість і ламкість, відкриті лусочки кутикулярного шару і навіть глибокі пошкодження кортексу волоса.

Кортекс є білковою тканиною, яка складається з кератинових нитей, і саме він відповідає за пружність і міцність кожного волоска. Також саме в кортексі розташовані пігменти, які відповідають за колір волосся. Для освітлення або знебарвлення пасм треба «відкрити» кутикулу і кортекс, видалити з кортексу природний пігмент, «закрити» внутрішній і зовнішній шар для відновлення структури волоса.

Домашні експерименти з неправильним окислювачем і витримкою засобу «відкривають» ці шари дуже сильно, після чого волосся не може відновити попередню структуру. Кортекс відповідальний за утримання вологи, і з піднятими лусочками кутикули просто не здатен підтримувати здоровий рівень зволоженості. Волосся висихає, втрачає свою пружність і міцність, стає ламким. А підняті сухі лусочки кутикули призводять до сплутування волосків і тьмяного вигляду зачіски загалом.

Чому вдома не вдається отримати салонний результат?

Знання біохімії волосся і впливу різних косметичних засобів на його структуру, наявність арсеналу салонної косметики дає перевагу салонному майстру з досвідом роботи перед новачком з фарбою, який не розуміє принципу її дії.

Переваги салонної косметики

  • Салонні засоби дозволяють підібрати косметику саме для потреб певного типу волосся і для досягнення визначеного результату.
  • Майстри елітного салону не лише знаються на техніках фарбування і способах реконструкції пошкоджених локонів, але й користуються косметикою світових брендів, які перевірені часом і безліччю професійних перукарів.
  • Наявність в салоні марок Lebel, Goldwell, American Crew, ORising свідчить про те, що майстри дбають не лише про візуальний ефект від процедур, але й про оздоровлення та укріплення волосся клієнтів.

Самостійне використання подібних засобів буде надто дорогим і не завжди вдасться чітко витримати рекомендовану технологію кожної процедури.

Реконструкція і відновлення пошкодженого волосся

В салоні майстер з’ясує поточний стан волосся і підбере максимально ефективний догляд, щоб підтримати структуру волоса. Правильно підібрана косметика здатна відновлювати структуру локонів на глибокому рівні, повертаючи пружність, силу і щільність пошкодженим пасмам.

За потреби перукар підбере максимально щадний спосіб освітлення, тонування і фарбування волосся. Стійке тонування і комплекс поживних і зволожуючих інгредієнтів заповнюють пігментами й насичують корисними речовинами виснажений кортекс, повертаючи життя вашому волоссю. В професійному салоні стиліст обовʼязково порадить домашній догляд для фарбованого волосся з урахуванням його супутніх поточних потреб.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 17 вересня

17 вересня очікується дощ у західних областях України, на решті території країни без опадів.

16/09/2024 22:23
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 17 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Яких заходів вживати?

16/09/2024 21:31
  • Статті

Чому голова болить “на погоду”, або як атмосферний тиск впливає на здоров’я

Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа. Зміна у більший…

16/09/2024 20:51
  • Статті

Економимо і готуємо вдома ароматні суміші приправ: які трави знадобляться

Прованські, італійські трави - це назва сумішей середземноморських кухонних трав, які можна використовувати для посилення…

16/09/2024 19:59
  • Статті

Чи можна їсти фрукти перед сном: більше шкоди чи користі – що кажуть лікарі

Яблучко чи один банан перед сном – це добре, але вживання великої кількості фруктів на…

16/09/2024 18:49
  • Новини

Освоюємо кухні світу: варимо іспанський швидкий суп – і відчуваємо жар іспанського літа

Коли хочеться чогось новенького, незвичного чи навіть екзотичного - саме час відкрити кухонну книгу на…

16/09/2024 17:56