1. За кольором. Шкірка стиглої дині зазвичай має рівномірний жовтий або помаранчевий відтінок. Відсутність зелених плям свідчить, що плід дозрів.
2. На дотик. Структура шкірки має бути щільною, але при цьому злегка пружною. Уникайте динь із тріщинами, вм’ятинами та м’якими ділянками. У деяких сортів динь наявність вираженої сітки на шкірці свідчить про зрілість.
3. За ароматом. Найвірніша ознака стиглості – це насичений солодкий аромат, особливо в районі плодоніжки.
4. За звуком. При легкому стукотінні стигла диня видає глухий звук.
• Хвостик повинен бути трохи підсушеним і м’яким.
• Стигла диня зазвичай важча, ніж здається за своїми розмірами.
• Якщо є можливість, злегка натисніть на диню – м’якуш повинен бути пружним, але не жорстким.
Читайте також:
Літні спокуси: чи можна діабетикам кавун та диню
Так їсти диню не можна – небезпечно для здоров’я: для багатьох це буде справжнім відкриттям
Цей вид депозиту працює як скарбничка: ваші гроші не тільки зберігаються, але й приносять дохід.…
Полуниця потребує догляду не лише навесні та влітку, а й восени, коли вона готується до…
20 вересня очікується сонячна погода без опадів по всій Україні.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Церква – це не місце, де працюють «магічні принципи». У Церкві не працює закон сліпої…
Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв…