1. За кольором. Шкірка стиглої дині зазвичай має рівномірний жовтий або помаранчевий відтінок. Відсутність зелених плям свідчить, що плід дозрів.
2. На дотик. Структура шкірки має бути щільною, але при цьому злегка пружною. Уникайте динь із тріщинами, вм’ятинами та м’якими ділянками. У деяких сортів динь наявність вираженої сітки на шкірці свідчить про зрілість.
3. За ароматом. Найвірніша ознака стиглості – це насичений солодкий аромат, особливо в районі плодоніжки.
4. За звуком. При легкому стукотінні стигла диня видає глухий звук.
• Хвостик повинен бути трохи підсушеним і м’яким.
• Стигла диня зазвичай важча, ніж здається за своїми розмірами.
• Якщо є можливість, злегка натисніть на диню – м’якуш повинен бути пружним, але не жорстким.
Читайте також:
Літні спокуси: чи можна діабетикам кавун та диню
Так їсти диню не можна – небезпечно для здоров’я: для багатьох це буде справжнім відкриттям
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…