1. За кольором. Шкірка стиглої дині зазвичай має рівномірний жовтий або помаранчевий відтінок. Відсутність зелених плям свідчить, що плід дозрів.
2. На дотик. Структура шкірки має бути щільною, але при цьому злегка пружною. Уникайте динь із тріщинами, вм’ятинами та м’якими ділянками. У деяких сортів динь наявність вираженої сітки на шкірці свідчить про зрілість.
3. За ароматом. Найвірніша ознака стиглості – це насичений солодкий аромат, особливо в районі плодоніжки.
4. За звуком. При легкому стукотінні стигла диня видає глухий звук.
• Хвостик повинен бути трохи підсушеним і м’яким.
• Стигла диня зазвичай важча, ніж здається за своїми розмірами.
• Якщо є можливість, злегка натисніть на диню – м’якуш повинен бути пружним, але не жорстким.
Читайте також:
Літні спокуси: чи можна діабетикам кавун та диню
Так їсти диню не можна – небезпечно для здоров’я: для багатьох це буде справжнім відкриттям
Частина українців можуть залишитися без пенсій. Які вимоги потрібно обов'язково виконати, щоб отримувати пенсійні виплати.
21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, Міжнародний…
Статистика свідчить, що середня українська пенсія становить третину середньої зарплати. Скільки ж пенсії нарахують при…
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.