Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРозширюємо кулінарні уподобання та готуємо оладки з кабачків із сочевицею

Розширюємо кулінарні уподобання та готуємо оладки з кабачків із сочевицею

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачки надійно увійшли до нашого раціону, а от сочевиця незаслужено відійшла на другий план. І даремно! Ще в Біблії згадується чечевична юшка.

Настав час спробувати приготувати щось смачне з цієї найдавнішої сільськогосподарської культури.

Оладки з кабачків із сочевицею

Інгредієнти

Кабачки – 400 г, морква – 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., червона сочевиця – 1/2 склянки, пшеничне борошно – 1/2 склянки, панірувальні сухарі – 1/4 склянки, лляне насіння – 1, чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки, розпушувач – 1/2 чайної ложки, сіль – за смаком, олія – для смаження.

Як готувати

Сочевицю ретельно промити. У сотейнику закип’ятити склянку води, засипати сочевицю і проварити на невеликому вогні 15–25 хвилин. Насамкінець посолити, злити рідину і збити сочевицю до стану пюре за допомогою блендера.

Кабачки та моркву натерти на дрібній тертці, трохи посолити, залишити на 10 хвилин і віджати від соку. Додати дрібно нарізану цибулю. Подрібнені овочі змішати з пюре з сочевиці в глибокій мисці.

Лляне насіння подрібнити в блендері або кавомолці до борошна. Залити 3 столовими ложками окропу, дати настоятися 3-5 хвилин і додати в овочево-сочевичну суміш.

Додати в суміш борошно, розпушувач, панірувальні сухарі, посолити та поперчити. Добре перемішати, маса має нагадувати фарш.

Розігріти олію на сковороді. Ложкою сформувати плоскі оладки та смажити на невеликому вогні до хрусткої скоринки – приблизно 4 хвилини з кожного боку.

Читайте  також:

Сезон липневих овочів: готуємо за 2 незвичайними рецептами кабачки

Чи вмієте ви готувати солодкі мариновані кабачки — це дуже просто, але дивно смачно

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні