Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаРізнеЛюбителям гостренького: чи варто захоплюватися пекучими стравами – більше користі чи шкоди

Любителям гостренького: чи варто захоплюватися пекучими стравами – більше користі чи шкоди

Этот материал также доступен на русском языке
Смакові переваги людей різняться, як і характери людей. Хтось не може без солодкого, а інший не сяде за стіл без перцю чи часнику. Гострота багатьох страв - їх особливість. Головне, дотримуватись золотої середини і не зловживати.

Чи правда, що гострі страви шкідливі?

Однозначно шкідливі, твердить ендокринолог Наталія Зеленкова.

Азіатські країни, де популярні гострі страви, за статистикою, займають перші у світі місця з онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Пекучі спеції викликають пошкодження слизової оболонки шлунка і стравоходу, можуть бути причиною ерозії та виразки цих органів.

Що стосується бактерицидних властивостей гострого перцю, то вони справді є, проте звичні нам лимон та винний оцет знезаражують не гірше.

Розмноження мікробів також зупиняє звичайна сіль, яка є чудовим консервантом.

А запечена картопля – дуже корисна

Майте на увазі, що запечена картопля – не тільки смачна, а й корисна.

У ній зберігається велика кількість калію, який при варінні чи смаженні руйнується.

Калій виводить із організму зайву рідину, знімає набряки, регулює роботу серця, покращує діяльність мозку.

Читайте також:

Любителям гостренького важливо знати: чи є користь від пікантної їжі.  

Коли організм просить допомоги: важливі сигнали

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні