Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіХто з українців може отримати грошову допомогу від ООН

Хто з українців може отримати грошову допомогу від ООН

Этот материал также доступен на русском языке
Ще у 2022 році багато які пенсіонери отримали допомогу від ООН – по 2220 гривень на місяць протягом трьох місяців (по 6660 гривень на кожного).

І з того часу до редакції телефонують читачі, які такої допомоги чомусь не отримали, і вони просять повідомити, чи даватимуть ще гроші міжнародні організації.

Ми вже писали, що Агентство ООН у справах біженців продовжує допомагати українцям, але умови з часом змінилися.

Якщо раніше фінансову підтримку надавали незалежно від того, є людина переселенцем чи ні, то зараз допомагають лише переселенцям. Зокрема, сім’ям з дітьми, які найбільше цього потребують, а також сім’ям, у складі яких є люди похилого віку (55 років і старші), люди з інвалідністю або хронічними захворюваннями.

Допомагають насамперед вимушено переміщеним особам (переміщеним протягом останніх шести місяців), тим, хто через війну змушений був виїхати в безпечніший регіон усередині країни і зараз повернувся на постійне місце проживання, а також тим, хто через війну змушений був виїхати за кордон, а зараз повернувся до України.

Обов’язкові умови отримання:

  • якщо ваш дохід менший за 5400 гривень;

  • якщо ви ще не отримували виплат від міжнародних організацій.

Сума допомоги з того часу зросла з урахуванням інфляції, і тепер вона становить 3600 гривень на місяць три місяці поспіль — всього 10800 гривень на кожного члена сім’ї.

Звертатися треба не через Інтернет, як це було раніше, а лише особисто відвідавши пункт збору даних. При цьому повинні бути присутніми всі члени сім’ї.

Адреси пунктів збору даних у різних регіонах, де можна подати заявку на допомогу, ми опублікуємо найближчим часом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Збільшити призначену пенсію: як правильно для цього оформити документи (відео)

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні