Статті

Як використовувати глину для лікування багатьох хвороб: 6 рецептів здоров’я – від гіпертонії до тріщин на п’ятах

Сьогодні ми зібрали ваші поради щодо використання глини для оздоровлення.

Чим допоможе глина?

Як позбутися тріщин на п’ятах?

«Тим, хто страждає від тріщин на п’ятах, допоможе глина. Для цього розмочуємо грудку червоної глини у теплій воді і тримаємо ноги у цьому розчині протягом 20-25 хвилин. Перше, що побачите, – це побіліла шкіра ніг. Далі треба змочити щіточку в рідкій глині і зробити нею масаж не лише п’ят, а також пальців, якщо є грибок під нігтями. Після цього треба змити глину теплою водою та намастити ноги легким кремом.

Глину не викидайте, її можна використовувати декілька разів, лише додаючи воду. За 2-3 тижні тріщини на п’ятах зникнуть, вони стануть м’якими, а нігті – здоровими».

Марія Гринців, Львівська обл.

При гіпертонії робимо компреси

«Моя бабуся говорила, що зі хворобами треба домовлятися, зокрема із гіпертонією, яку можна взяти під контроль і майже позбавитись її. Дійсно, наші пращури вміли лікувати гіпертонію не пігулкою для зниження тиску, шкідливою для печінки, а просто глиною. Для цього слід робити аплікації на потилицю: коржик із білої або чорної глини завтовшки 1 см накладати щодня на дві години вранці чи перед сном. Курс такого нешкідливого, природного лікування триває місяць.

Нирки теж можуть бути основною причиною гіпертонії. Тому їх треба чистити не менше трьох тижнів. Шлаки видаляють, прикладаючи коржик із глини до області нирок, а разом і на потилицю.

У разі гіпертонії, глину слід змішати з олією і наносити на ноги – від ступнів і вище по руху крові. Після масажу треба вкрити шкіру тонким шаром глини, ноги вкутати і відпочити пів години. Після цього глину змити теплою водою»

Оксана Кучер, Одеська обл.

Щоб гастрит відступив

«Мені глина багато разів допомагала впоратися з гастритом як гострим, так і хронічним, доволі швидко. Для цього треба приймати по 1 столовій ложці глини, розведеної у склянці води, раз на день упродовж місяця. Потім зробити перерву на тиждень і приймати по 1 чайній ложці глини на склянку води через день.

У разі тривалого лікування хронічного гастриту, доведеться приймати пів чайної ложки на склянку води через день або й щодня».

Іліана Борзелеску, м. Івано-Франківськ

Позбавляємося закрепів

«З мого досвіду, закрепи краще лікувати блакитною глиною. Для цього треба взяти 1 чайну ложку глини, розчинити у склянці води. Розчин приймати 2 рази на день. Через тиждень дозу збільшити до 2 чайних ложок. Робота кишківника зазвичай нормалізується приблизно на другий тиждень, у когось, можливо, навіть раніше.

У перші 2-3 дні можлива затримка випорожнення. Цього не треба лякатися. Для прискорення виведення шлаків корисно робити аплікації на пупок і ліву нижню частину живота: накладати пляцок із глини завтовшки 1 см на півтори години раз на день впродовж семи днів».

Віра Чіпок, Черкаська обл.

Дієвий засіб при ангіні

«Ангіна від морозива влітку чи від холоду взимку, – з таким стикалися майже всі. Я віддаю перевагу лікуванню народними засобами. Полощу горло глиняною водою (це чверть чайної ложки глини на склянку води). Після полоскання випиваю чистої води. Також роблю аплікацію з глини на шию на дві години двічі на день.”

Юлія Тарасова, м. Одеса

Що робити при варикозі?

«Варикоз дошкуляє дуже сильно, тому доводиться шукати різні шляхи зменшення болю. Я років п’ять роблю аплікації, бажано з блакитної глини, на півтори години раз на день. Роблю їх на судини і область серця. На серце накладаю глину кільцем, не закриваючи місце, де розташоване саме серце.

На вузли на ногах підійдуть компреси з глини. Їх обов’язково треба вкутати, щоб забезпечити сухе тепло, і тримати їх до трьох годин. При цьому ноги треба підняти вище рівня серця. Краще лягти, а під ноги підкласти 2-3 подушки.

Один раз на тиждень треба робити ледь теплі ванни для ніг: 2 столові ложки порошку глини розчиняю в одному відрі води. Можна до ванни додати лікарські рослини: листя берези, листя та квіти каштану, листя бузку, гілочки або листя верби.

Між ваннами я накладаю на вени м’якуш лимона, натерту картоплю та моркву».

Алла Макарська, м. Хмельницький

Вас можуть зацікавити ці новини:

Червона глина допоможе при шпорі п’яти.

Глина в садівництві: які види можна використовувати для підживлення та лікування.

Новое на сайте

  • Статті

Що робити, якщо за живу людину в церкві поставили свічку за упокій

Церква – це не місце, де працюють «магічні принципи». У Церкві не працює закон сліпої…

19/09/2024 19:33
  • Новини

Кизил маринований замінить вам маслини: оригінально, смачно, швидко

Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв…

19/09/2024 18:34
  • Новини

Стосується пенсіонерів: як по відео зв’язатися з Пенсійним фондом

Якщо у вас немає можливості скористатися телефонним зв’язком, то зв'язатися з контакт-центром Пенсійного фону і…

19/09/2024 17:39
  • Новини

Такі перевірки чекають на всіх споживачів: українця оштрафували на 100 тисяч гривень за лічильник

Споживачів попередили про покарання за прилади обліку комунальних послуг. Наразі в Україні відбуваються перевірки –…

19/09/2024 17:02
  • Статті

Експерти прогнозують подорожчання найбільш затребуваної в Україні крупи

Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають…

19/09/2024 16:27
  • Статті

Тривоги пенсіонерів: чи можуть зменшити розмір вже призначеної пенсії у зв’язку із зміною закону

Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.

19/09/2024 15:53