Статті

Все про зимові шини

Для їзди взимку купити шини в Києві та інших регіонах України можна двох типів – класичні або з шипами. Перші мають більший попит, тому що добре пристосовані до експлуатації в період відлиги, який часто зустрічається в нашій країні.

Фрикційні моделі поділяються на два види:

  1. Європейські. Краще підходять для помірного клімату та доріг, які вчасно очищаються від снігу та криги. Тут добре працює дренажна система, чим забезпечується відмінне зчеплення на сухому або мокрому покритті. Їх встановити можна пізно восени та змінювати, коли середньодобова температура перевищить позначку +70C.
  2. Скандинавські. Вся площа контактної плями оснащується великими шашками для розбивання снігу, який щільно злежався на трасі. Блоки обсипані гострими ламелями, які навіть тонкий лід здатні продавлювати під великим тиском. Якщо порівнювати рівень зчеплення зі сніговою дорогою, скандинавські шини купити буде кращим варіантом, ніж європейську гуму. Однак на сухій і мокрій трасі, коли стовпець термометра показує «плюс», якість цих скатів знижується.

Купити резину з шипами рекомендується для інтенсивної їзди по дуже засніжених і зледенілих дорогах. Металеві штифти надійно утримуватимуть машину «на плаву», навіть коли під колесами присутній тотальний лід. Але на цьому переваги цих шин вичерпуються – далі суцільні мінуси:

  • підвищена шумність з-під коліс;
  • високий ризик занесення на сухій, і тим більше вологій дорозі;
  • шипи часто вилітають, їх потрібно своєчасно заміняти, щоб не забивалися брудом виїмки на протекторі – це прискорює процес деформації резини;
  • завдається шкода дорожньому покриттю;
  • ціна на ринку набагато вища, ніж вартість класичних шин.

Структура протекторів

Відразу впадає у вічі різниця між протекторними дизайнами. На літні моделі наносяться щільніші масивні блоки з поздовжніми ребрами. Стиків на компаунді мінімум, плечова зона округляється.

Протектори зимових шин максимально оснащуються габаритними блоками із гострими зачіпними кромками. Вони повинні забезпечувати граничний контакт із покриттям, щоб підвищувалася стійкість автомобіля в поворотах та на слизьких ділянках.

Найчастіше зимові шини продаються із симетрично спрямованим малюнком на протекторі. Центральна зона отримує V-подібну структуру, що прискорює процес видавлювання назовні води, сніжної каші та бруду. Завдяки цьому компаунд завжди залишається свіжим та краще чіпляється за кожен сантиметр дорожнього покриття.

Резиновий склад

Не варто забувати й про компоненти сумішей, які у складах літніх та зимових шин кардинально відрізняються. Резину для їзди взимку виготовляють із морозостійких матеріалів, які зберігають еластичність навіть при потужних холодах. Це ще один фактор, який напряму впливає на якість зчеплення покришок взимку.

Різні бренди розробляють гумові суміші зимових шин з застосуванням власних технологій. Робиться це задля досконалості їздових якостей по засніженій та зледенілій дорозі.

Диски під зимові автошини

Під зимові шини диски потрібні максимально міцні та надійні. Естетика має відійти на другий план, а отже, замість литих ковпаків краще підібрати якісні штамповані зі сталі вироби. Вони витримують найбільші навантаження і не розколюються від сильних ударів. Купити диски сталевого типу можна під шини будь-якого типорозміру – їхній асортимент дуже широкий.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 17 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Яких заходів вживати?

16/09/2024 21:31
  • Статті

Чому голова болить “на погоду”, або як атмосферний тиск впливає на здоров’я

Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа. Зміна у більший…

16/09/2024 20:51
  • Статті

Економимо і готуємо вдома ароматні суміші приправ: які трави знадобляться

Прованські, італійські трави - це назва сумішей середземноморських кухонних трав, які можна використовувати для посилення…

16/09/2024 19:59
  • Статті

Чи можна їсти фрукти перед сном: більше шкоди чи користі – що кажуть лікарі

Яблучко чи один банан перед сном – це добре, але вживання великої кількості фруктів на…

16/09/2024 18:49
  • Новини

Освоюємо кухні світу: варимо іспанський швидкий суп – і відчуваємо жар іспанського літа

Коли хочеться чогось новенького, незвичного чи навіть екзотичного - саме час відкрити кухонну книгу на…

16/09/2024 17:56
  • Статті

Чи правильно нараховано пенсію: чи варто звертатися до суду

Не дуже великі пенсії, високий прожитковий рівень, високі та зростаючі ціни, інфляція – все це…

16/09/2024 16:49