Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗ чого приготувати безпечний та надійний маринад для грибів – стара перевірена...

З чого приготувати безпечний та надійний маринад для грибів – стара перевірена порада 

Этот материал также доступен на русском языке
Мариновані гриби – це страва хоч на кожен день, хоч на свято. Секрет успішної страви – правильний маринад.

Маринад для грибів

Щоб гриби були безпечними для вживання, у маринаді має бути достатньо оцту.

Інгредієнти

Вода – 1 л, оцтова есенція (або 1 склянка столового оцту, тоді води потрібно взяти на 1 склянку менше) – 3 чайні ложки, цукор – 2 столові ложки, сіль – 4 чайні ложки, лавровий лист – 3 шт., запашний перець – 6 шт., гвоздика – 3 шт., кориця – за смаком.

Приготування

  • Влийте воду в каструлю, додайте цукор та сіль, поставте каструлю на плиту і доведіть воду до кипіння, щоб цукор та сіль повністю розчинилися.

  • Обережно додайте оцет в киплячий розчин. Оцет може спінитися, тому переконайтеся, що каструля не переповнена.

  • Покладіть у каструлю спеції, прокип’ятіть маринад 5 хвилин.

  • Покладіть відварені гриби в каструлю з маринадом. Прокип’ятіть 10-15 хвилин.

  • Остудіть маринад з грибами і розкладіть у чисті банки. У банках має бути близько 30% маринаду, щоб гриби могли вільно плавати.

Читайте також:

Маленькі, але важливі хитрощі: як правильно зберігати сухі гриби, щоб залишилися смачними та ароматними.

Як засолити гриби холодним способом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні