Баклажани – 5-6 шт., оцет (6%) – 100 мл, вода – 2 склянки, гвоздика – 4 шт., лавровий лист – 5 шт., чорний перець – 10 горошин, мед – 2 столові ложки, цукор – 1 столова ложка, сіль – 1,5 столової ложки, олія – 1 столова ложка, часник – 1 зубчик.
Баклажани очистити від шкірки і нарізати кружальцями або кубиками. Розігріти олію на сковороді і обсмажити баклажани до золотистої скоринки з обох боків.
Приготувати маринад: у каструлі змішати оцет, воду, гвоздику, лавровий лист, перець горошком, мед і цукор, сіль та олію. Довести маринад до кипіння, потім зняти з вогню і остудити.
У чисту банку або емальовану каструлю викласти обсмажені баклажани шарами, пересипаючи їх подрібненим часником. Залити баклажани маринадом так, щоб вони були повністю вкриті ним. Накрити посудину кришкою і поставити в холодильник. Через 3-5 днів баклажани будуть готові.
Читайте також:
Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Нарізання цибулі не обов’язково має супроводжуватися сльозами — достатньо знати, звідки береться подразнення і як…
Витрати на газ для частини українців у грудні зменшаться. Хто зможе заплатити менше.
Щомісячні соціальні виплати для частини українців зростуть уже з грудня. Кабмін ухвалив важливе рішення.
Щоб абрикоси пережили березневі морози й дали щедрий врожай, восени їх варто підживити спеціальними розчинами.
Хрумкі, ароматні та ніжні всередині — сирні палички стануть ідеальною закускою для сімейного перекусу чи…