Баклажани – 5-6 шт., оцет (6%) – 100 мл, вода – 2 склянки, гвоздика – 4 шт., лавровий лист – 5 шт., чорний перець – 10 горошин, мед – 2 столові ложки, цукор – 1 столова ложка, сіль – 1,5 столової ложки, олія – 1 столова ложка, часник – 1 зубчик.
Баклажани очистити від шкірки і нарізати кружальцями або кубиками. Розігріти олію на сковороді і обсмажити баклажани до золотистої скоринки з обох боків.
Приготувати маринад: у каструлі змішати оцет, воду, гвоздику, лавровий лист, перець горошком, мед і цукор, сіль та олію. Довести маринад до кипіння, потім зняти з вогню і остудити.
У чисту банку або емальовану каструлю викласти обсмажені баклажани шарами, пересипаючи їх подрібненим часником. Залити баклажани маринадом так, щоб вони були повністю вкриті ним. Накрити посудину кришкою і поставити в холодильник. Через 3-5 днів баклажани будуть готові.
Читайте також:
Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв…
Якщо у вас немає можливості скористатися телефонним зв’язком, то зв'язатися з контакт-центром Пенсійного фону і…
Споживачів попередили про покарання за прилади обліку комунальних послуг. Наразі в Україні відбуваються перевірки –…
Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають…
Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.
Сухі чорнобривці – вкрай потрібна та корисна річ для городників. Розповідаємо, що з ними треба…