Баклажани – 5-6 шт., оцет (6%) – 100 мл, вода – 2 склянки, гвоздика – 4 шт., лавровий лист – 5 шт., чорний перець – 10 горошин, мед – 2 столові ложки, цукор – 1 столова ложка, сіль – 1,5 столової ложки, олія – 1 столова ложка, часник – 1 зубчик.
Баклажани очистити від шкірки і нарізати кружальцями або кубиками. Розігріти олію на сковороді і обсмажити баклажани до золотистої скоринки з обох боків.
Приготувати маринад: у каструлі змішати оцет, воду, гвоздику, лавровий лист, перець горошком, мед і цукор, сіль та олію. Довести маринад до кипіння, потім зняти з вогню і остудити.
У чисту банку або емальовану каструлю викласти обсмажені баклажани шарами, пересипаючи їх подрібненим часником. Залити баклажани маринадом так, щоб вони були повністю вкриті ним. Накрити посудину кришкою і поставити в холодильник. Через 3-5 днів баклажани будуть готові.
Читайте також:
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.
Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…
В Україні пенсіонери, що працюють, — звичайне явище. Але чи можна одночасно отримувати пенсію та…
На Одещині зіграли весілля переселенці з Донецької області. Молодятами стали – 83-річний Олексій та 75-річна…
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…