Фаршировані перці в томаті
Інгредієнти
«Перці — 4-6 штук, яловичий фарш — 250 грамів, рис — 1 чашка (незварений), цибуля — 1 штука, часник — 2 зубчики, томатний соус — 1 банка (400 г), паприка — 1 чайна ложка, сушений орегано — 1 чайна ложка, сіль і чорний перець — за смаком, рослинна олія — 2 столові ложки, вода або бульйон — 1/2 чашки.
Приготування
- Перці очистити, видаливши верхівки і насіння. Добре промити холодною водою і відкласти.
- У сковороді розігріти олію. Обсмажити нарізану цибулю і часник до мʼякості.
- Додати яловичий фарш і готувати до коричневого кольору.
- У фарш додати рис, паприку, орегано, сіль і чорний перець. Добре перемішати.
- Начинити підготовлені перці сумішшю з фаршу та рису. Ущільнити начинку.
- У форму для запікання вилити томатний соус і додати воду або бульйон. У соус помістити фаршировані перці.
- Накрити форму фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.
- Потім зняти фольгу і запікати ще 15-20 хвилин до підрумʼянювання.
За бажанням посипаними свіжою зеленню.
Ілля Миколайович, м. Біла Церква»
Читайте також:
Літнє меню: молода фарширована картопля – фаворит смаку.
Рецепт дня: фаршировані помідори з грибами.