Але навіть попри це, далеко не все в курсі про особливі властивості та особливості того чи іншого фрукта. А їх багато. Розглянемо найцікавіші факти про добре знайомі нам тропічні плоди зараз.
Якщо говорити про незвичайні екзотичні фрукти, то цей плід точно буде серед них. Відрізняє його зовнішній вигляд – шкірка рамбутана покрита відростками-«волосами», які надають йому подібності до їжачка. При цьому він не колючий. Родом плід з Азії, але також зростає у багатьох тропічних країнах по всьому світу. Смак у нього дуже яскравий, солодкий, але без нудотності. Порівняти його з чимось непросто, але можна виділити нотки винограду та ківі. М’якуш соковитий, містить кісточку. Крім незвичайного зовнішнього вигляду, серед цікавих фактів про рамбутан, зазначимо:
Їдять рамбутан свіжим та попередньо охолодженим, причому робити це потрібно акуратно, щоб не розкусити кісточку. Вона досить гірка і псує смак ніжної м’якоті. Ще плід можна додавати у фруктові салати, випічку та консервувати.
Це смачний та ароматний невеликий фрукт, який складно з чимось порівняти. Під бордовою шкіркою у нього ховається біла м’якоть, розділена на часточки. Усередині кожної міститься кісточка. Смак м’якоті дуже цікавий, поєднує нотки ананаса, манго, абрикоса, полуниці, персика. Таке різноманіття відтінків створює унікальний та цікавий присмак, який складно сплутати з іншими. Відзначається також, що смак мангостану досить свіжий та прохолодний. Крім цікавого смаку, до незвичайних фактів про цей фрукт варто віднести:
Термін зберігання мангостану – до 25 діб. Він швидко псується;
Їдять мангостан переважно свіжим. Але також із нього роблять фреш, особливо популярний такий напій в Африці, Азії та країнах Центральної Америки – місцях, де росте фрукт. До речі, дерево мангостану дуже високе. Воно може досягати 25 м, а плодоносити починає лише через 10-20 років.
Ще цей плід називають тропічною сливою, а також ламут, чіку та ахра. Батьківщиною фрукту є Південна Америка та Азія, звідки його і постачають в Україну. Зовні це невеликий плід із коричневою шкіркою. Структура м’якоті нагадує хурму, також усередині неї міститься велике насіння. Смак саподилли дуже незвичайний. У ньому поєднуються нотки фініків, меду, хурми, шоколаду, карамелі та кави. М’якуш – коричневий, крохмалистий, досить ситний.
Крім цікавого смаку, який поєднує в собі безліч відтінків, серед цікавих фактів про саподил варто відзначити:
Їдять саподилу свіжою, причому не варто з цим мішати. Фрукт досить швидко псується.
*на правах реклами
Перш ніж вирушити за покупкою газового котла, необхідно зрозуміти, який саме опалювальний прилад вам потрібен.…
Варто кілька разів відкласти миття духової шафи після приготування їжі, і краплі жиру та бруду…
Досі багато садівників сперечаються на тему: чи потрібно проводити побілку дерев і що це дає.…
19 вересня очікується невеликий дощ на Одещині, на решті території країни без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Чому «крутить» ноги ночами і які заходи допоможуть позбутися цього синдрому, розповіла невролог вищої категорії…