Статті

Як вибрати портативну зарядну станцію під власні потреби?

Якою має бути потужність портативної зарядної станції?

Якщо говорити простими словами, то сучасна портативна зарядна станція — це величезний павербанк, який дозволяє зарядити не лише телефон, а й інші, більш потужні, домашні гаджети. Зарядні станції оснащені USB-портами та розетками, напруга в яких складає 220 В.

За технічними характеристиками, портативна зарядна станція поєднує в собі акумуляторну батарею, інвертор та власне зарядний пристрій.

Перш ніж купувати зарядну станцію, треба вирішити, яку саме техніку планується з її допомогою підживлювати. Якщо це буде лише ноутбук — то вистачить станції з невеликою потужністю. Під час вибору треба враховувати:

  • зарядна станція потужністю від 300 до 600 Вт зможе заживити 2-3 телефони та ноутбук. Ціна таких зарядних пристроїв порівняно невисока, тому не варто купувати більш потужні станції та переплачувати, якщо планується підживлювати незначну кількість гаджетів;
  • станції потужністю від 600 до 1800 Вт без проблем справляться з живленням 2-3 смартфонів, 2 ноутбуків, газової колонки, телевізора, фена або мультиварки. Обираючи станції більш потужні треба звертати увагу на бренд, тому що маловідомі виробники пишуть велику потужність, але насправді її нема. А, наприклад, портативна зарядна станція Bluetti на всі 100% відповідає заявленій потужності. Купуючи таку станцію, можете буди впевнені в її роботі і знати, що техніка, яка вам необхідна, точно працюватиме у період відсутності світла.
  • Зарядні станції, потужністю від 1800 Вт зможуть забезпечити роботу більш потужних приладів, наприклад, таких як комп’ютер чи холодильник. Чим більша потужність станції, тим більше техніки та мобільних пристроїв можна заживити під час відсутності світла.

Важливо звернути увагу на кількість циклів зарядки та тип акумулятора

Час, коли для підзарядки використовувалися літій-іонні акумулятори (Li-Ion) давно минув. Сучасні портативні зарядні станції оснащені літій-залізо-фосфатними акумуляторами (LiFePO4), які набагато кращі за літій-іонні. Серед основних переваг новітніх акумуляторів можна назвати:

  1. Безпеку під час роботи. Акумулятори LiFePO4 відмінно справляються з підвищенням температури під час роботи. Саме тому вони вважаються найбільш безпечними, тому що займання чи перегрів практично зведені нанівець.
  2. Довговічність. Робочий ресурс літій-залізо-фосфатних батарей набагато більший, ніж в літій-іонних. Акумулятори LiFePO4 можуть мати до 8000 циклів та працювати до 10 і більше років.
  3. Екологічність. Портативні зарядні станції вважаються екологічними у порівнянні з роботою бензинових або дизельних генераторів. Також за умови правильної утилізації вони не шкодять навколишньому середовищу. Тому відпрацьовані зарядні станції треба здавати в спеціальні пункти прийому.

*на правах реклами

Метки: відключення електроенергія підживлення побутова техніка

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 17 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Яких заходів вживати?

16/09/2024 21:31
  • Статті

Чому голова болить “на погоду”, або як атмосферний тиск впливає на здоров’я

Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа. Зміна у більший…

16/09/2024 20:51
  • Статті

Економимо і готуємо вдома ароматні суміші приправ: які трави знадобляться

Прованські, італійські трави - це назва сумішей середземноморських кухонних трав, які можна використовувати для посилення…

16/09/2024 19:59
  • Статті

Чи можна їсти фрукти перед сном: більше шкоди чи користі – що кажуть лікарі

Яблучко чи один банан перед сном – це добре, але вживання великої кількості фруктів на…

16/09/2024 18:49
  • Новини

Освоюємо кухні світу: варимо іспанський швидкий суп – і відчуваємо жар іспанського літа

Коли хочеться чогось новенького, незвичного чи навіть екзотичного - саме час відкрити кухонну книгу на…

16/09/2024 17:56
  • Статті

Чи правильно нараховано пенсію: чи варто звертатися до суду

Не дуже великі пенсії, високий прожитковий рівень, високі та зростаючі ціни, інфляція – все це…

16/09/2024 16:49