П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНасолоджуємося влітку та готуємо вітамінне овочеве літнє рагу

Насолоджуємося влітку та готуємо вітамінне овочеве літнє рагу

Этот материал также доступен на русском языке
У спекотні літні дні хочеться з'їсти щось легке, смачне. При цьому не забуваємо, що саме час запасатися вітамінами про запас. Сьогодні ми пропонуємо вам два рецепти, де панує синій баклажан. 

Літнє рагу

Інгредієнти

Баклажани — 3 штуки, кабачки — 3 штуки, солодкий перець — 4 штуки, цибуля — 2 штуки, часник — 3-4 зубчики, рослинна олія — 2 столові ложки, суміш мелених солодких перців — 1 чайна ложка, паприка — 1 чайна ложка, соєвий соус— 1 столова ложка, кунжут — 0,5 столової ложки, чорний мелений перець — за смаком.

Приготування

  • Очистити овочі від шкірки та насіння.
  • Нарізати баклажани кубиками, кабачки — кружальцями, перець — соломкою, цибулю — півкільцями, а часник — дрібними часточками.
  • Розігріти рослинну олію в глибокій сковороді.
  • Обсмажити овочі до золотистої скоринки, починаючи з цибулі та часнику.
  • Додати до овочів суміш мелених перців, чорний перець, паприку і соєвий соус.
  • Перемішати і тушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  • Перед подачею посипати рагу кунжутом.

Страву можна подати з макаронами або намазати на хлібці.

***

З баклажанів можна приготувати швидкий і неклопотний салат, якщо заздалегідь спекти фіолетовий овоч.

Салат із печених баклажанів та помідорів

Інгредієнти

Баклажан – 1 середній, помідор – 1-2 штуки, кінза, рослина олія, хмелі-сунелі – за смаком.

Приготування

  • Розрізаний на половинки баклажан і помідори окремо у фользі запекти у розігрітій до 200 градусів духовці 35 хвилин.
  • Остудити овочі й нарізати: баклажан – квадратами, помідори – дрібно січемо, кінзу – як подобається.
  • Змішати всі інгредієнти, додати трохи олії, хмелі-сунелі, ще раз акуратно вимісити і подати до столу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні