Але яку ж із них вибрати — адже їх роблять із різних матеріалів?
Критерії вибору обробної дошки
- Краще купувати ті, що зроблені із цілісного шматка дерева. Якщо ж по ребру дошки йдуть паралельні смужки, то вона склеєна з декількох шарів фанери. При використанні від такої дошки відколюватимуться тріски.
- Пластикові дошки є довговічними, але ними незручно користуватися на мокрому столі. Тому при покупці краще вибирати дошку з рифленою поверхнею та жолобками для стоку рідини.
- Дошки з поліетилену практично не мають недоліків — вони зручні, гнучкі, стійкі до подряпин і деформації.
- Скляні дошки дуже гарні, але недовговічні. Крім того, при користуванні такою дошкою ножі доведеться точити значно частіше.
Вас також можуть зацікавити новини:
Чистимо духовку без шкідливих хімікатів – ефективний лайфхак з усього одним інгредієнтом.
Зникне навіть багаторічний нагар: як легко очистити чавунний посуд.