Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачФранцузький бренд Мішлен представив свою нову покришку для зими

Французький бренд Мішлен представив свою нову покришку для зими

Этот материал также доступен на русском языке
Ринок зимової гуми пропонує неймовірну кількість моделей для різних погодних і дорожніх умов. І пропозиції продовжують надходити, адже технології не стоять на місці.

Так, французька компанія Мішлен представила інноваційні зимові шини Michelin Alpin 7, які увібрали в себе всі новітні технологічні напрацювання бренду. Модель була презентована у травні 2024 року.

Ключові особливості моделі

Шина прийшла на зміну Michelin Alpin 6, отримавши більш досконалі та передові показники керованості, гальмування та ходимості. При створенні нової шини інженери бренду врахували всі помилки попередніх поколінь лінійки, зосередившись на підвищенні довговічності та універсальності нових шин. Alpin 7 відрізняється високою енергоефективністю, підходить для електромобілів та отримала акредитацію 3PMSF (3 Peaks Mountain Snowflake).

Згідно з релізом компанії, новинка демонструє найкращі показники при гальмуванні на снігу та сніговому накаті. Це підтвердили й тести, проведені експертами UTAC на полігонах північної Фінляндії. Порівняно з попереднім поколінням лінійки нова модель також показала найкраще прискорення, що також було підтверджено незалежними тестами. Alpin 7 обійшла попередницю за цілим рядом параметрів. Вона показала покращене гальмування та зчеплення з дорогою, знижену витрату палива, високу керованість на мокрому та сухому асфальті.

Покришка отримала традиційний спрямований рисунок протектора, який, разом з тим, отримав низку значних поліпшень. За рахунок збільшеного числа ламелей покришки забезпечують більш чітке та впевнене зчеплення, у тому числі під час швидкісного керування. Також нова структура малюнка забезпечує більш тривалу експлуатацію покришок за рахунок зниження стираності та стійкості до механічного впливу.

Інноваційні технології для зими

Під час роботи над шиною Michelin Alpin 7 інженери бренду зосередилися на поліпшенні показників зчеплення на всіх видах зимового покриття. Змін зазнав компаунд покришок – він став більш адаптивним до перепадів температур, завдяки новому поліпшеному складу. Він відповідає за стабільний контакт із трасою у будь-якому швидкісному режимі. Шина швидко реагує на команди кермового колеса, легко справляється зі швидкісними поворотами та маневрами.

Протектор шини отримав спеціальні канавки, які розкриваються в міру зносу. Вони дозволяють продовжити термін служби протектора та зберігають ключові властивості протягом усього терміну використання шин. Навіть за мінімальної глибини протектора покришка зберігає впевнений контакт із дорогою в будь-яку погоду.

Інновації торкнулися і ламельної мережі шин. Кількість фасок було значно збільшено, щоб створити оптимальну кількість кромок зачепу та зробити рух у зимовий період максимально комфортним та безпечним. Шина буквально вгризається в поверхню, легко проходячи ділянки дороги, вкриті пухким снігом, накатом, кригою.

Фахівці компанії, які працювали над створенням покришки Michelin передбачили всі нюанси експлуатації шини. Так, під час міжсезоння модель також показує відмінні результати керованості на мокрому та сухому асфальті. Інноваційна дренажна система швидко виводить воду з плями контакту, зводячи нанівець ефект аквапланування. Навіть під час опадів шина зберігає впевнений контакт з дорожнім полотном.

Тенденція останніх диктує ринку свої умови. Популярність електрокарів ставить перед виробниками шин найцікавіші завдання. Зокрема багато уваги приділяється енергоефективності покришок. У цій галузі працювали й інженери Мішлен під час створення Alpin 7. Завдяки зниженому опору коченню шина оптимізує витрату палива та енергії, а укріплений корпус дозволяє легко впоратися з викликами, які пропонує експлуатація на електромобілі. Ця модель стане чудовим придбанням для власників електричних машин.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні