Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайзатребуваніший холодний суп сезону: охолоджує, насичує, вгамовує спрагу

Найзатребуваніший холодний суп сезону: охолоджує, насичує, вгамовує спрагу

Этот материал также доступен на русском языке
У середині літа кабачки, баклажани і огірки стають доступнішими за ціною. Зазвичай з цих корисних овочів ми робимо консервацію або готуємо традиційні лечо або ікру. Але з кабачків можна зварити варення, а з огірків приготувати суп.

Шукайте наши незвичні, але дуже смачні та корисні рецепти з кабачків, баклажанів і огірків.

Огірки: літній супчик втамує спрагу

В липні у продаж масово надходять огірки з відкритого ґрунту. Ціна на них спадає, тому господині починають готувати огірки на зиму. Також огірки добре тонізують і втамовують спрагу в липневу спеку.

Холодний огірковий суп

Огірки — 300 грамів, йогурт або кефір — 250 мілілітрів, вода — 200 мілілітрів, часник — 2 зубчики, рослинна олія — 1 столова ложка, кріп, волоські горіхи та сіль — за смаком.

Приготування

  • Натерти огірок на великій тертці або нарізати тонкими брусочками.
  • Посолити і залишити на 5-7 хвилин, щоб виділився сік.
  • Кріп та часник дрібно порубати, горіхи просмажити на сухій сковороді і подрібнити.
  • У глибокій мисці або невеликій каструлі з’єднати натертий огірок разом із соком, що виділився, часник, горіхи та кріп і перемішати. Трохи кропу та горіхів залишити для прикраси.
  • Влити в миску йогурт або кефір і рослинну олію і додати воду невеликими порціями.
  • Ретельно перемішати суп, додати сіль і перець на свій смак.

Можна залишити на декілька хвилин в холодильнику.

Дивіться також:

Кожен виживає як може: на чому заощаджують українські пенсіонери – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні