Субота, 9 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезон липневих овочів: готуємо за незвичайним рецептом баклажани в соусі

Сезон липневих овочів: готуємо за незвичайним рецептом баклажани в соусі

Этот материал также доступен на русском языке
Липень. Більшість сезонних овочів – кабачки, баклажани, огірки – заполонюють прилавки та стають дуже приємними за цінами. Головне, не прогаяти момент і досхочу наїстися та й на зиму заготовити .

Баклажани готуємо за східними рецептами

Різноманітні страви з баклажану дуже полюбляють у спекотних східних країнах. Синій овоч запікають з сиром, його маринують у соусі або роблять дуже смачну намазку на хліб.

Баклажани в соусі

Баклажани — 1 кілограм, лимонний сік — 4 чайні ложки, мед — 3 чайні ложки, часник — 2-3 зубчики, олія — 3-4 столові ложки, сіль, перець, кріп — за смаком.

Приготування

  • Баклажани почистити і нарізати вздовж на вісім частин.
  • Великі та довгі краще розрізати ще поперек.
  • Перекласти в друшляк, посолити, перемішати і залишити хвилин на 20, щоб баклажани пустили сік і пішла вся гіркота. Наприкінці баклажани можна злегка віджати.
  • Потім баклажани смажити на олії з кожного боку до готовності і викласти на паперові рушники. На цьому етапі злегка поперчити.

Далі приготувати соус.

  • Мед злегка нагріти, додати три чайні ложки лимонного соку і сіль за смаком, вичавити часник.

Перекласти баклажани на блюдо, полити зверху соусом, посипати посіченою зеленню і залишити на 30 хвилин.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні