Баклажани готуємо за східними рецептами
Різноманітні страви з баклажану дуже полюбляють у спекотних східних країнах. Синій овоч запікають з сиром, його маринують у соусі або роблять дуже смачну намазку на хліб.
Баклажани в соусі
Баклажани — 1 кілограм, лимонний сік — 4 чайні ложки, мед — 3 чайні ложки, часник — 2-3 зубчики, олія — 3-4 столові ложки, сіль, перець, кріп — за смаком.
Приготування
- Баклажани почистити і нарізати вздовж на вісім частин.
- Великі та довгі краще розрізати ще поперек.
- Перекласти в друшляк, посолити, перемішати і залишити хвилин на 20, щоб баклажани пустили сік і пішла вся гіркота. Наприкінці баклажани можна злегка віджати.
- Потім баклажани смажити на олії з кожного боку до готовності і викласти на паперові рушники. На цьому етапі злегка поперчити.
Далі приготувати соус.
- Мед злегка нагріти, додати три чайні ложки лимонного соку і сіль за смаком, вичавити часник.
Перекласти баклажани на блюдо, полити зверху соусом, посипати посіченою зеленню і залишити на 30 хвилин.