Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачВибираємо посудомийну машину: що потрібно знати?

Вибираємо посудомийну машину: що потрібно знати?

Этот материал также доступен на русском языке
Посудомийна машина в будинку - незамінний помічник, який ідеально вимиє весь посуд і допоможе заощадити час і сили для найважливіших справ. Як вибрати посудомийку та на які основні параметри потрібно звернути увагу при покупці?

У чому переваги посудомийки?

Головна перевага посудомийних машин у тому, що вони економно використовують воду. При ручному митті посуду води у 4-5 разів більше, ніж при використанні посудомийки. Також посудомийна машина має інші переваги:

  • Не тільки миє посуд, а й ідеально сушить без патьоків і сухих крапель води. Функцією сушіння, наприклад, оснащена посудомийна машина Бош. Якщо на кухні буде така помічниця, то можна забути не тільки про миття посуду, а й про витирання та натирання до блиску.
  • Підходить для миття посуду з різних матеріалів: скла, пластику, силікону, сталі та навіть дерева.
  • Споживає трохи електроенергії.
  • Очищає та дезінфікує посуд.

Що потрібно враховувати при виборі посудомийної машини?

Всі посудомийки всередині виглядають однаково. Вони мають камеру для миття посуду (з двома або трьома полицями), оснащені механізмами для подачі води та миючого засобу та, звичайно, панеллю управління. На цьому всі схожості закінчуються. Тому, щоб підібрати для себе ідеальний варіант посудомийки, важливо також звертати увагу на головні параметри:

  1. Спосіб встановлення. Посудомийні машинки бувають окремо і вбудовуються. Окремі моделі можна встановити в будь-якому відповідному місці на кухні. Головне, щоби там були всі необхідні сантехнічні комунікації. Вбудовані моделі інтегруються в кухонний гарнітур. Найчастіше такі посудомийки мають такий самий фасад, як і основні меблі на кухні. Виділяється лише панель керування. Такий ансамбль виглядає на кухні більш гармонійно та стильно.
  2. Габарити. Посудомийки бувають декількох розмірів. Компактні, висота яких не перевищує 60 см – ідеальне рішення для сім’ї із двох осіб. Стандартні (ширина 60 см, висота 80-85 см) мають найбільший попит і вузькі, які мають стандартну висоту, але зменшену ширину, не вище 45 см. Вузькі посудомийки — найкраще рішення для маленьких кухонь.
  3. Енергоефективність. Посудомийна машина з високим класом енергоефективності дозволить заощадити електроенергію. Клас енергоефективності зазначений на самому виробі та в технічних характеристиках. Позначення коливаються від A++++ до D: A+++ найбільш енергоефективний клас, а D найменш. Тому для більшої економії електрики краще купувати посудомийну машину класу A+++.
  4. Рівень шуму. Заведено вважати, що ідеальний рівень шуму для посудомийок не повинен перевищувати 40 децибелів. Такий звук нагадує тиху музику і ідеально підійде для сімей, де є маленькі діти чи люди похилого віку.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні