П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗ найзвичайнішої риби можна приготувати кулінарний шедевр: секрет у спеціях та паніровці

З найзвичайнішої риби можна приготувати кулінарний шедевр: секрет у спеціях та паніровці

Этот материал также доступен на русском языке
Риба – необхідний продукт у раціоні людини. Здорове харчування має на увазі вживання мінімум двох порцій риби на тиждень. Щоб страва була смачною та максимально корисною, важливо знати, як удосконалити смак продукту та уникати помилок у його приготуванні.

Нещодавна ми розповідали про найкращу рибу для пенсіонерів – і ціни не кусаються, і корисна для здоров’я та самопочуття.

Які спеції використовувати для запікання риби?

Найчастіше при запіканні риби використовують часник та лимонний сік. Але кулінари радять використовувати й інші спеції: розмарин і чебрець, паприку та кумін. Особливо смачною виходить запечена риба з імбиром і соєвим соусом.

  • Підготуйте філе риби, промийте його і обсушіть паперовим рушником.
  • У мисці змішайте соєвий соус, свіжий подрібнений імбир, трохи меду і трохи олії.
  • Помістіть філе риби у форму, залийте його соусом і залиште на кілька хвилин для маринування.
  • Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.

Готову рибу подайте з картопляним пюре або овочевим гарніром.

Як правильно панірувати рибу?

Свіжу або розморожену рибу промийте, обсушіть паперовим рушником і збризкайте лимонним соком, посипте сіллю та перцем.

  • Перш ніж покласти шматок риби на сковорідку, обваляйте його у збитому яйці, потім у борошні, а в кінці у панірувальних сухарях.
  • Щоб кляр краще тримався, можна додати до борошна 1 чайну ложку картопляного крохмалю.

Замість панірувальних сухарів можна використовувати подрібнені горіхи, насіння льону, мелені вівсяні пластівці, кунжут, кукурудзяні пластівці.

Рибу треба смажити відразу після панірування, інакше вона вбере вологу з риби, не буде хрумкою і може відвалитися в процесі смаження.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні