Статті

Сезон липневих овочів: готуємо за східними рецептами пасту із запечених баклажанів – пальчики оближете

Шукайте незвичайні, але дуже смачні рецепти з кабачків, баклажанів та огірків у наших публікаціях.

Баклажани готуємо за східними рецептами

Різноманітні страви з баклажану дуже полюбляють у спекотних східних країнах. Синій овоч запікають з сиром, його маринують у соусі або роблять дуже смачну намазку на хліб.

Паста із запечених баклажанів

Баклажани — 3 штуки, рослинна олія — 50 грамів, часник — 1 голівка, кунжут — 2 столові ложки, сметана — 2 столові ложки, лимонний сік — 2 столові ложки, петрушка, сіль і перець — за смаком.

Приготування

  • Баклажани вимити, обсушити і наколоти по всій поверхні виделкою.
  • Часник очистити, змастити олією і загорнути у фольгу.
  • Викласти баклажани і часник на застелене фольгою або пергаментом деко і поставити в розігріту до 170 градусів духовку. Часник запікати близько 20 хвилин, баклажани — приблизно 45 хвилин до м’якості.
  • Готові баклажани загорнути у фольгу і залишити на 15 хвилин. Потім очистити баклажани від шкірки.
  • М’якоть викласти в друшляк і дати стекти зайвій волозі. Потім нарізати баклажани шматочками.
  • У блендері збити столову ложку рослинної олії, лимонний сік і кунжут. Додати м’якоть баклажанів, запечений часник, сіль і перець. Знову збити до однорідності.
  • В отриману пасту додати сметану, листочки петрушки і знову збити.
  • Паста набуде світлішого відтінку. Додати спецій на свій смак.
  • Готову баклажанову пасту перекласти в контейнер і поставити на одну годину в холодильник.

Охолоджену східну закуску скропити олією, посипати перцем, зеленню і подати до столу.

Новое на сайте

  • Статті

Якщо ви запідозрили інтернет-шахрайство: як подати заяву до кіберполіції

Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.

06/07/2025 15:56
  • Статті

SOS після сонця: 3 прості маски для спасіння шкіри

Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…

06/07/2025 14:27
  • Новини

Парламент продовжить воєнний стан і мобілізацію до листопада: шістнадцяте рішення поспіль

На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…

06/07/2025 13:36
  • Новини

Кислий сир – не вирок: ідеальна запіканка з «проблемного» продукту

Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…

06/07/2025 11:58
  • Новини

Пенсії як привілеї: чому кожен п’ятий українець отримує особливі виплати

В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…

06/07/2025 10:59
  • Новини

Новий урожай українських кавунів вже у продажу: чому дорого і що буде далі

Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…

06/07/2025 09:54