Шукайте незвичайні, але дуже смачні рецепти з кабачків, баклажанів та огірків у наших публікаціях.
Баклажани готуємо за східними рецептами
Різноманітні страви з баклажану дуже полюбляють у спекотних східних країнах. Синій овоч запікають з сиром, його маринують у соусі або роблять дуже смачну намазку на хліб.
Паста із запечених баклажанів
Баклажани — 3 штуки, рослинна олія — 50 грамів, часник — 1 голівка, кунжут — 2 столові ложки, сметана — 2 столові ложки, лимонний сік — 2 столові ложки, петрушка, сіль і перець — за смаком.
Приготування
- Баклажани вимити, обсушити і наколоти по всій поверхні виделкою.
- Часник очистити, змастити олією і загорнути у фольгу.
- Викласти баклажани і часник на застелене фольгою або пергаментом деко і поставити в розігріту до 170 градусів духовку. Часник запікати близько 20 хвилин, баклажани — приблизно 45 хвилин до м’якості.
- Готові баклажани загорнути у фольгу і залишити на 15 хвилин. Потім очистити баклажани від шкірки.
- М’якоть викласти в друшляк і дати стекти зайвій волозі. Потім нарізати баклажани шматочками.
- У блендері збити столову ложку рослинної олії, лимонний сік і кунжут. Додати м’якоть баклажанів, запечений часник, сіль і перець. Знову збити до однорідності.
- В отриману пасту додати сметану, листочки петрушки і знову збити.
- Паста набуде світлішого відтінку. Додати спецій на свій смак.
- Готову баклажанову пасту перекласти в контейнер і поставити на одну годину в холодильник.
Охолоджену східну закуску скропити олією, посипати перцем, зеленню і подати до столу.