Тому пропонуємо вам приготувати сир в домашніх умовах. Це буде і дешевше, і корисніше.
Вартість якісного твердого сиру нині стартує від 400 гривень за кілограм. Недорогі варіанти сирних продуктів приваблюють ціною, але варто пам’ятати, що вони містять лише до 20% молока. Тож пропонуємо приготувати твердий сир самостійно.
Сир кисломолочний* – 1 кілограм, молоко – 1 літр, сода – 1 чайна ложка, яйце – 1 штука, сіль – 0,5 чайної ложки, масло – 50 грамів.
1. Змішати у каструлі сир і молоко. Варити на помірному вогні, весь час помішуючи. Сир почне плавитися.
2. Коли суміш перетвориться на сироватку і розплавлені шматки сиру, що злипаються, її треба відкинути на друшляк.
3. Густу частину сирного продукту перекладаємо в каструлю з товстим дном, додаємо сіль, яйце, вершкове масло.
4. За бажанням, можна додати дрібку мускатного горіха, або подрібнений кріп або інші сухі спеції.
5. Сир плавимо на помірному вогні, постійно помішуючи. Що довше він буде плавитися, то твердішим вийде продукт.
6. Коли маса стане повністю однорідною і гладкою, додаємо соду. Добре вимішуємо.
7. Перекладаємо готовий сир у контейнер. Даємо охолонути і ставимо в холодильник до повного застигання.
!!! *Зверніть увагу, що знадобиться якісний кисломолочний сир високої жирності, найкраще – домашній. Готовий продукт буде добре нарізатися шматками.
Крем-сир нині дуже популярний. Його використовують для бутербродів, з нього готують крем для тортів та інших десертів. Однак ціна його недешева. За упаковку 125 грамів доведеться заплатити від 80 гривень. Ми ж пропонуємо приготувати бюджетний варіант сиру «Філадельфія» у домашніх умовах.
Сметана, 20% – 1 пакет, 350 грамів, кефір, 2,5% – 1 пакет, 350-400 грамів.
Використовуйте і сметану, і кефір у поліетиленовій упаковці. По 1 пакету кожного продукту заморозьте у морозильній камері.
ПОРАДА. Сироватку після приготування крем-сиру не виливайте. З неї можна приготувати млинці, оладки і навіть дріжджові пиріжки.
Ось декілька порад, як перевірити якість сиру, який придбали в магазині або на ринку.
ЧИ МІСТИТЬСЯ ПАЛЬМОВА ОЛІЯ?
Відрізаємо невеличкий шматочок сиру і залишаємо його на 12 годин при кімнатній температурі. Якщо сир:
– пожовтів, але смак і запах не змінилися – в ньому є пальмові або інші рослинні олії,
– почав киснути і змінив запах – продукт натуральний.
На шматочок сиру капніть пару крапель йоду. Зачекайте 5 хвилин. Якщо сир став:
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…