Пиріг з персиками
«Персики – 5 штук, борошно – 220 грамів, вершкове масло – 125 грамів, цукор – 125 грамів, сметана – 80 грамів, розпушувач – 8 грамів, яйця – 2 штуки, ванілін та сіль – щіпка.
Приготування
- Персики вимити, обсушити, видалити кісточки.
- М’якоть нарізати півкільцями. За бажанням, можна нарізати персики невеликими шматочками і вмішати в тісто.
- М’яке вершкове масло збити міксером з цукром, ваніліном і сіллю до пишності.
- Додати по одному яйцю, щоразу збиваючи масу. У результаті має вийти пишна однорідна суміш.
- Додайте сметану і знову збийте.
- Частинами всипати просіяне з розпушувачем борошно і збити міксером до однорідності. Має вийти м’яке, пишне і густе тісто.
- Форму для випікання застелити пергаментом, змастити вершковим маслом і присипати борошном.
- Викласти у форму тісто і розрівняти, зверху викласти нарізані часточками персики і злегка втиснути.
- Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин.
Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.»
Ірина Степанівна, м. Луцьк