Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачЯким має бути чоловічий гель для душу?

Яким має бути чоловічий гель для душу?

Этот материал также доступен на русском языке
Ні для кого не секрет, що гель для душу — базовий засіб для догляду за тілом. Гелі зручніші та економічніші у порівнянні зі звичайним милом, тому вони користуються величезним попитом. Що потрібно знати про цей продукт, щоб підібрати для себе найбільш підходящий варіант?

Чоловічий гель для душу: у чому особливості?

Щоб вибрати собі найбільш підходящий варіант гелю для душу, необхідно обов’язково вивчити етикетку. Оскільки важливо, щоб чоловічий гель для душу змивав з поверхні шкіри не тільки бруд і піт, а й залишки шкірного сала, до його складу обов’язково повинні входити поверхнево-активні речовини (ПАР). Без цих компонентів просто не обійтись. Але щоб шкіра не пересихала і не лущилася, потрібно вибирати гелі з базою, максимально наближеною до рН шкіри. Якісний гель для душу обов’язково повинен мати у своєму складі також витримки трав’яних екстрактів, олії та гліцерин. Ці компоненти пом’якшують дію ПАР та підтримають шкіру.

Усі гелі можна розділити на кілька видів:

  • тонізуючі гелі роблять шкіру пружною та підтримують водний баланс;
  • зволожуючі необхідно використовувати при сухій шкірі. Вони наповнять верхній шар епідермісу оліями і зроблять відчуття максимально комфортними;
  • скрабуючи гелі відмінно справляються з глибоким очищенням шкіри. Їх рекомендується використовувати раз чи двічі на тиждень. Гель-скраб для душу очистить епідерміс від ороговілих частинок і оновить шкірні покриви;
  • ароматичні гелі очищають шкіру від забруднень, але головне їх завдання надати тілу необхідний ароматефект.
  • очищаючі гелі для душу чудово справляються з потом і шкірним салом, але вони не тонізують і не зволожують шкіру.
чоловічий гель для душу

Підбираємо гель для душу за типом шкіри

Щоб гель для душу не травмував шкіру та добре справлявся із забрудненнями, дуже важливо підібрати засіб з урахуванням типу шкіри.

  1. До складу гелів для сухої шкіри повинні входити зволожуючі та поживні компоненти, наприклад, такі, як масло жожоба та мигдалю, а також мед. Такий склад убезпечить епідерміс від пересихання та лущення.
  2. Гелі для нормальної шкіри повинні складатися з масел амаранту та жожоба, а також містити екстракти кокосового молока.
  3. Для жирної шкіри характерні розширені пори та велике скупчення жиру на поверхні. Саме тому при такому типі шкіри рекомендується використовувати гель для душу на основі олії чайного дерева, ромашки, чебрецю та екстракту водоростей. Ці компоненти мають відмінний протизапальний і себорегулюючий ефект.
  4. Гелі для чутливої ​​шкіри повинні містити заспокійливі інгредієнти, головні з яких — екстракти календули та польової ромашки.

Як правильно використовувати гель для душу?

Особливих складнощів у прийнятті душу з використанням гелю немає, але все ж таки потрібно знати про деякі нюанси:

  1. Перед тим як наносити на тіло гель, необхідно ополоснутися під струменем теплої води. Температура води не повинна перевищувати 40 ℃.
  2. Далі невелику кількість гелю потрібно нанести на долоні чи мочалку. Об’єм гелю не повинен перевищувати обсяг чайної ложки.
  3. Намилити тіло, злегка масажуючи всі ділянки.
  4. Змити піну під проточною водою.
  5. Злегка промокнути тіло рушником, але не терти. Волога, що залишилася, вбереться в шкіру.
  6. Нанести на тіло зволожуючий лосьйон або крем.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні