Статті

Зберігаємо літо в консервних баночках: яким способом зварити персиковий джем

Як зварити персиковий джем?

  1. Візьміть 1,2 кг персиків, покладіть їх у велику миску, залийте окропом і залиште на 5-7 хвилин. Потім злийте воду і зніміть з персиків шкірку.
  2. М’якуш наріжте на невеликі шматочки, додайте 800 г цукру і перемішайте. Залиште на 30-60 хвилин, щоб персики пустили сік.
  3. Перекладіть персики разом із соком у каструлю або таз і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
  4. Зніміть з вогню і залиште остигати, краще на ніч.
  5. На другому етапі знову поставте персики на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на маленькому вогні 20-30 хвилин.
  6. Зніміть каструлю з вогню і перебийте вміст у блендері. Розкладіть джем у стерилізовані банки і закрутіть стерилізованими кришками. Переверніть і залиште остигати.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 21 серпня

21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.

20/08/2025 23:14
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 21 серпня 2025 року: хвилюватись або відпочивати

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…

20/08/2025 22:46
  • Новини

Забудьте про магазин: 2 рецепти натуральних домашніх соусів з яскравим смаком

Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…

20/08/2025 22:13
  • Новини

Пенсії з вересня 2025 року: хто отримає доплати і що важливо знати

Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.

20/08/2025 21:36
  • Новини

Українці зможуть отримати безкоштовні ліки та медвироби – Кабмін оновив список

З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…

20/08/2025 20:52
  • Новини

Ідеальні котлети: секрети, які знають не всі господині

Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…

20/08/2025 19:49