Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЧи можна оскаржити рішення комісії щодо встановлення інвалідності

Чи можна оскаржити рішення комісії щодо встановлення інвалідності

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви не погоджуєтесь з рішенням медико-соціальної експертизи щодо встановлення інвалідності (МСЕК), його можна оскаржити.

Це можна зробити як у досудовому порядку, так і в суді, повідомляє МОЗ.

Щоб оскаржити рішення у досудовому порядку, потрібно звернутися з письмовою заявою до тієї ж комісії МСЕК, яка ухвалювала рішення, або до обласної чи центральної комісії. Після цього буде проведено повторний огляд, на основі якого буде ухвалено нове рішення.

У разі повторної відмови рішення можна оскаржити у Центральній МСЕК МОЗ. У складних випадках центральна комісія може направити людину до Науково-дослідного інституту з проблем інвалідності до Дніпра або Вінниці. Ці інститути можуть порекомендувати МСЕК присвоїти людині таку чи іншу групу інвалідності.

Щоб оскаржити рішення в суді, треба звернутися туди не пізніше шести місяців після рішення МСЕК. Звертатися потрібно до адміністративного суду за місцем проживання або за місцем перебування МСЕК.

Якщо під час проходження МСЕК порушують ваші права або вимагають хабар, телефонуйте на «гарячу лінію» МОЗ: 0800-60-20-19 (всі дзвінки безкоштовні).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні