У салати, закуски йде зазвичай солоний оселедець. З оселедцем – швидкі та прості рецепти для дому на будь-який смак. З оселедця можна створити справжні кулінарні шедеври, рецептами яких вам доведеться поділитися зі знайомими.
Але перш ніж приготувати щось чудове за смаком, оселедця треба купити. Як правильно вибрати рибу?
Є думка, що найкращий оселедець – той, що завдовжки до 17 см, тобто молоді особини.
Самці оселедця мають вузький ніс, у самок він круглий і помітно коротший. Самці мають масивну, злегка округлену спину, пряме і м’яке черевце. У самок рівна і тонка спина, а черевце щільне і об’ємніший живіт – там знаходиться ікра.
Якщо при виборі риби ви помітили, що шкіра відійшла від філе, це може означати, що риба жирна.
Якщо боїтеся купити пересолену рибу – вибирайте велику за розміром, її важко пересолити.
Зіпсований оселедець видають, крім неприємного запаху, каламутні очі.
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?