П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВишню на зиму не заморожуватимемо, а сушитимемо: як це правильно зробити

Вишню на зиму не заморожуватимемо, а сушитимемо: як це правильно зробити

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо раніше господині намагалися заморозити більше ягід та фруктів на зиму, то сьогодні, враховуючи постійні відключення світла, альтернативою таким заготовкам можуть стати сушені ягоди і плоди.

У процесі в’ялення вишня втрачає менше корисних властивостей, ніж при варінні. В’ялену вишню можна використовувати для десертів, пирогів, пасок або просто смакувати з чаєм.

На 1 кг вишні необхідно взяти 200 г цукру.

  • Помийте вишню і витягніть кісточки.

  • Трохи відіжміть ягоди і злийте сік. Його можна використовувати для приготування мусу або вишневого десерту.

  • Засипте вишню цукром і зачекайте, щоб утворився сироп.

  • На маленькому вогні доведіть вишні в сиропі до кипіння.

  • Вийміть вишні й залиште сироп і окремо вишні остигати на 6-12 годин.

  • Прокип’ятіть сироп 10 хвилин, додайте вишні, нехай перекипить.

  • Вийміть вишні на друшляк, щоб вони добре стекли.

  • Розкладіть ягоди на пергаментному папері. Дайте їм просохнути кілька годин.

  • Після цього сушіть у духовці при температурі 80-90 градусів протягом кількох годин. Вишня має випарувати всю вологу, але залишатися пружною.

ВАЖЛИВО! Не підвищуйте температуру в духовці. Не треба прискорювати процес, це може лише зашкодити.

Готові в’ялені вишні треба помістити у скляну банку або полотняний мішечок. Зберігати у темному прохолодному приміщенні або холодильнику, якщо ви збираєтеся використовувати їх найближчим часом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні