Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЛегендарний душ Шарко: чим корисна ця унікальна процедура і кому вона рекомендована

Легендарний душ Шарко: чим корисна ця унікальна процедура і кому вона рекомендована

Этот материал также доступен на русском языке
Дуже часто фахівці радять людям літнього віку проходити різні відновлювальні процедури, зокрема, душ Шарко. Давайте розберемось, у чому полягає його чудодійна сила.

Незвична процедура

Душ Шарко виник приблизно 100 років тому, винайшов його відомий психіатр і невропатолог Жан Мартен Шарко. Спочатку вважалося, що це просто гідромасаж. Але потім він посів своє почесне місце у системі санаторно-відновлювального лікування.

Процедура «душ Шарко» базується на впливі ударного струменю води, який подається на конкретні ділянки тіла. Головна терапевтична особливість полягає в зміні температури води. Спочатку на тіло пацієнта направляється холодна вода температурою 20 градусів, а потім – гаряча температурою 40 градусів.

Під час процедури дотримується дистанція між пацієнтом і душовим апаратом не менш ніж 3-3,5 метра. Спочатку розгалужений струмінь поливає людину від голови до ніг. Потім напір води збільшується, і потужний струмінь направляється на ноги, сідниці, спину, руки та живіт.

Дуже важливо застосовувати цей метод лише за призначенням лікаря, бо, хоч він і простий у виконанні, має сильний відновлювальний ефект.

Що забезпечує душ Шарко?

  • Фізичне відновлення: гідромасаж водним потоком різних температур впливає на судини, поліпшуючи кровообіг. Від цього покращується обмін речовин і нормалізується робота всіх систем організму.
  • Розслаблення м’язів: масаж водним потоком допомагає розслабити м’язи і позбавити їх напруження. Відновлює м’язовий тонус. Це особливо корисно для людей з хронічною втомленістю, болями у спині та остеохондрозом.
  • Покращення психоемоційного стану: водолікувальна процедура поліпшує настрій, розслаблює і знімає нервове напруження. Процедура може позитивно вплинути на якість сну. Допомагає впоратися зі стресовими ситуаціями та психологічним напруженням.

А ще душ Шарко допомагає знизити симптоми неврологічних захворювань і може поліпшити стан опорно-рухового апарату, знизити біль різного характеру. Змінна температура води допомагає зміцнити судини і поліпшити кровообіг.

Процедура допомагає відновити сили і підняти тонус організму. Як альтернатива іншим методам, душ Шарко може бути надійним методом відновлення та релаксації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні