Сушіння рослин – свого роду консервування.
Якщо трави і листя висушені правильно, вони легко перетираються в долоні, а жилки стебел і листя без зусиль ламаються.
Краще пересушити, ніж недосушити!
Як правило, трави сушать швидко, за температури, не вищої за 45 градусів. Інакше частину корисних властивостей буде втрачено.
Але якщо в рослині є ефірні олії (трава звіробою, м’яти перцевої, чебрецю, плоди чорної смородини), сушіть повільно за температури, не вищої за плюс 30 градусів, розклавши товстим шаром. І тоді ви не тільки не втратите цінних речовин, але навіть примножите їх.
Квітки розкладають в один шар на тканині або папері (але не на газеті!).
Можна рослини накрити зверху марлею, щоб на них осідало менше пилу.
Фітотерапевт Євген Шмерко
Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли збирати і як зберігати трави, щоб зберегти максимум їхніх корисних властивостей.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.
У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.
Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…
Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…
Ранні овочі, різноманітність зелені дають простір для фантазії господарок та експериментів на кухні.