Сушіння рослин – свого роду консервування.
Якщо трави і листя висушені правильно, вони легко перетираються в долоні, а жилки стебел і листя без зусиль ламаються.
Краще пересушити, ніж недосушити!
Як правило, трави сушать швидко, за температури, не вищої за 45 градусів. Інакше частину корисних властивостей буде втрачено.
Але якщо в рослині є ефірні олії (трава звіробою, м’яти перцевої, чебрецю, плоди чорної смородини), сушіть повільно за температури, не вищої за плюс 30 градусів, розклавши товстим шаром. І тоді ви не тільки не втратите цінних речовин, але навіть примножите їх.
Квітки розкладають в один шар на тканині або папері (але не на газеті!).
Можна рослини накрити зверху марлею, щоб на них осідало менше пилу.
Фітотерапевт Євген Шмерко
Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли збирати і як зберігати трави, щоб зберегти максимум їхніх корисних властивостей.
Вдале вирощування рослин — це справжнє мистецтво, в якому важливий кожен нюанс. Найголовніший фактор вдалого…
Газу на зиму вистачить. ДТЕК відкрив новий маршрут постачання скрапленого природного газу (СПГ) через Балтію.
Відтепер квитки на приміські потяги можна придбати онлайн через додаток «Укрзалізниці». Як це зробити?
Саме час садити озимий часник! Дотримуйтесь простих порад досвідчених агрономів і отримаєте великий урожай.
Якщо хочеться здивувати гостей, але не відмовлятися від класики, рожева млинцева «Шуба» — ідеальний варіант.
Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…